of 59179 LinkedIn

Drukbezochte expertisetafel Omgevingswet maakt urgentie duidelijk

Drukbezochte expertisetafel Omgevingswet maakt urgentie duidelijk
Reageer

Toegegeven: de invoering van de Omgevingswet is met een jaar uitgesteld naar 2019. Maar dat is niet voor niets: er staat enorm veel op stapel en onder meer gemeenten, omgevingsdiensten, provincies, waterschappen, veiligheidsdiensten, milieudiensten en de GGD hebben hun tijd hard nodig om de slag te maken.

Dit bleek onder meer uit de presentaties van Sarah Ros en Patricia Croese tijdens de expertisetafel rond de Omgevingswet in het oude Raadhuis in Hoofddorp 2 juni 2016.

 

Maar liefst zeventig mensen kwamen af op de door JS Consultancy georganiseerde expertisetafel met als titel Klaar voor de start?! De ontdekkingstocht is in volle gang, zo bleek. Sarah Ros bood een helicopterview op wat er allemaal moet gebeuren. Patricia Croese gaf de aanwezigen zicht op de digitalisering rond de nieuwe wet. De gemeente Haarlemmermeer ten slotte, nam de aanwezigen mee in hun stappen tot nu toe. Praktijkvoorbeelden die hoogst gewaardeerd werden door de aanwezigen. Vele vragen werden gesteld, zowel over de aanpak, het proces als de inhoud.

 

Op het programma

Op 16 juni zal programmamanager Barbara Gerritsen van JS Consultancy samen met Netwerk Jong Leefomgeving een workshop verzorgen tijdens het congres van Binnenlands Bestuur rond de Omgevingswet. Skills die je als jonge ambtenaar nodig hebt binnen de Omgevingswet staan centraal, onder het motto: Je bent jong en je wilt wat met de Omgevingswet.

 

Na de zomer ontmoeten we elkaar tijdens een tweede expertisetafel rond de Omgevingswet in de gemeente Nederbetuwe. Meld u nu aan voor deze of een van onze andere expertisetafel(s) >> 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.