of 59318 LinkedIn

De verrijdbare vangrail en de calamiteitendoorsteek

De verrijdbare vangrail en de calamiteitendoorsteek. Efficiënte doorstroming bevorderen en veiligheidsrisico’s beperken, dat is wat de verrijdbare vangrail en de calamiteitendoorsteek doen.
Ziut Reageer

Efficiënte doorstroming bevorderen en veiligheidsrisico’s beperken, dat is wat de verrijdbare vangrail en de calamiteitendoorsteek doen. 

De verrijdbare vangrail (VEVA®, foto onder) is een beweegbare middenbermbeveiliging die verkeersdeelnemers nóg veiliger naar een andere weghelft, rijstrook of tunnelbuis leidt. Met één of twee scharnierende elementen per doorsteek kan deze vangrail als wisselstrookgeleiding of als ‘flippersysteem’ voor twee richtingen worden gebruikt. Met de calamiteitendoorsteek (CADO®, foto boven) kan direct een opening in een vangrail worden gemaakt, voor een snelle doorstroming bij calamiteiten of onderhoudswerk. Hulpdiensten als politie, brandweer en ambulance, kunnen ook bij versperde weggedeelten of tunnelbuizen op snelwegen snel ter plaatse zijn. De tijdwinst die dit oplevert kan levens redden.


www.spie-nl.com/smart-city/producten-en-werkgebieden/veva 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.