of 59274 LinkedIn

De overstap naar elektronisch factureren is onvermijdelijk

De overstap naar elektronisch factureren is onvermijdelijk. De vraag is niet of uw organisatie overstapt, maar wanneer? E-factureren heeft een positieve impact op de gehele organisatie.
TIE Kinetix Reageer

Digitalisering is onvermijdelijk voor bijna iedere organisatie, zo ook op het gebied van facturatie. E-factureren speelt een belangrijke rol in het verhogen van de efficiëntie van bedrijfsprocessen. De vraag is niet of uw organisatie overstapt, maar wanneer? E-factureren heeft een positieve impact op de gehele organisatie. Maar waarom stappen organisaties dan niet massaal over?

Wanneer u aan een willekeurige organisatie vraagt of zij al ‘e-factureren’, dan is de kans groot dat u het volgende antwoord krijgt: Ja, dit doen we al lang! Dit komt omdat de organisatie PDF-facturen per mail verstuurt. Maar een PDF-factuur is geen e-factuur en kan doorgaans niet automatisch verwerkt worden. Een medewerker dient alsnog de PDF te printen, de gegevens handmatig over te nemen en de fysieke factuur te archiveren. Het blijft apart om van een digitaal bestand weer een papieren document te maken.

 

Implementeren van elektronisch factureren

De juiste verbindingen maken van en naar het bestaande boekhoud- of ERP-systeem is in principe snel geregeld. Ook het doortesten van een systeem kost doorgaans niet het meeste tijd. Het is het onboarden van de leveranciers en het meekrijgen van de medewerkers waar het meeste werk in gaat zitten. Veel organisaties staan hier niet bij stil. Gelukkig kunnen de meeste aanbieders van e-facturatie hun klanten ontzorgen op het gebied van onboarding.

 

Verbeteren van de dataveiligheid

Lang niet alle organisaties stappen over op elektronisch factureren omdat ze kosten willen besparen of omdat ze moeten conformeren aan de nieuwe e-facturatie verplichting. Steeds meer organisaties willen beginnen met e-facturatie omdat zij het facturatieproces beter willen inrichten én beveiligen.

De toename van het aantal spookfacturen en het feit dat een PDF-document redelijk makkelijk te manipuleren is, zijn serieuze bedreigingen voor het facturatieproces. Vaak zijn organisaties zich hier niet van bewust totdat het mis gaat. Met behulp van een automatische validatie kan het systeem voorkomen dat er spookfacturen worden opgenomen in de betalingscyclus.

 

Nog meer voordelen van e-facturatie:

  • Aanzienlijke kostenbesparing
  • Een volledig automatisch proces
  • Minder kans op fouten
  • Meer controle
  • Minder papierverbruik en dat is beter voor het milieu
  • Administratieve lastenvermindering
  • Mogelijkheid tot het verkorten van betalingstermijnen

 

Benieuwd hoe snel uw organisatie klaar kan zijn voor de nieuwe e-facturatie verplichting? Ga naar www.TIEKinetix.com/e-factureren.

 

Afbeelding

Benieuwd hoe snel uw organisatie klaar kan zijn voor de nieuwe e-facturatie verplichting? Ga naar www.TIEKinetix.com/e-factureren

 

Jan Sundelin, CEO TIE Kinetix 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.