of 59179 LinkedIn

De opmars van het internet of things met de LoRa TeleController

De opmars van het internet of things met de LoRa TeleController.
Reageer

De opmars van het Internet of Things is nu echt begonnen. In Nederland hebben we zelfs als eerste land ter wereld een nationaal netwerk voor de internetcommunicatie van apparaten; het LoRa netwerk. Bleven de toepassingen op dit netwerk tot nu toe vooral nog beperkt tot pilot projecten, vanaf nu komt daar snel verandering in. De komende weken zullen duizenden lichtmasten worden voorzien van de LoRa TeleController van Ziut.

Ziut ontwikkelde de LoRa TeleController om lichtmasten én andere objecten informatie te laten ontvangen en versturen via dit LoRa netwerk. Dit betekent in de eerste plaats dat gemeenten de lichtmasten zelf kunnen dimmen of uitzetten op momenten dat er geen licht nodig is. Daarnaast kunnen ook de vuilnisbakken, en de hondentoiletten een seintje geven als ze geleegd moeten worden, of de plantenbakken als ze water nodig hebben. Allemaal via de LoRa TeleController. Dit zorgt voor flinke energie- en kostenbesparingen en verhoogt boven alles de kwaliteit van de openbare ruimte.

Een groot aantal gemeenten heeft inmiddels het startsein gegeven voor de plaatsing van de LoRa TeleControllers. Dat de technologie echt niet alleen is voorbehouden aan grote steden, blijkt uit de lijst van geïnteresseerde gemeenten. Deze week start de uitrol in de gemeente Roosendaal, waar een groot gedeelte van de stad zal worden uitgerust met deze toepassing, waarna o.a. de gemeenten Schinnen, Zutphen, Oost-Gelre, Kerkrade, Venlo en Rotterdam zullen volgen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.