of 59212 LinkedIn

De moderne publieke manager

De moderne publieke manager. Pak als gemeente een actieve rol en ga dingen doen. Zet digitalisering op de actieagenda
Universiteit Twente Reageer

Waar verandert de wereld naartoe? Wat is de impact van de technologische revolutie? Wat heeft u nodig om daarin succesvol te kunnen acteren? De 21e eeuw vraagt andere inzichten en vaardigheden van de overheidsmanager.

Wat: De Moderne Publieke Manager

Thema: High Tech Human Touch

Wanneer: 4 april 2018

Doel: Succesvol leiderschap in een continu veranderende digitale wereld

Aantal plaatsen: 50 plekken (nog enkele beschikbaar)

Prijs: €49,50 (PLD alumni gratis toegang**)

Organisatie: Professional Learning & Development van Universiteit Twente

Locatie: Enschede, Universiteit Twente. De nummer 1 technologische universiteit van Nederland.*

 


INNOVATING THE PUBLIC SECTOR

ARE YOU IN? OR ARE YOU OUT?

DIRECT AANMELDEN

*Bron: Keuzegids Universiteiten 2017

**Bij een no-show brengen wij €50,00 in rekening, i.v.m. de populariteit van dit event en het beperkte aantal plekken.


 

Leiderschap & digitalisering

Dit is een kleinschalig, interactief en innovatief event, speciaal voor de manager, leidinggevende of bestuurder die succesvol leiding wil geven aan digitale transformaties in de publieke sector.  

 

Tijdens deze bijeenkomst gaan we aan het werk met leiderschap in een continu veranderende digitale wereld. Hoe houd je je als publiek manager staande in een wereld van complexe en dynamische vraagstukken? Zoals de impact van digitalisering op de maatschappij en publieke omgevingen. 

 

Daarom op de campus van Universiteit Twente

Engineering our resilient society

Building upon our excellence in scientific disciplines to contribute to some of the challenges we face, check out the 3 minute trailer. Let's combine our strengths.

 

          

DIGITALIZATION IS FORMING ENTIRELY NEW WORLDS, REDISTRIBUTING POWER.

Universiteit Twente

 

University of Twente – Our story from University of Twente on Vimeo.

 

Programma

Wat kunt u van deze high tech human touch-middag verwachten? Lees hier wat u gaat leren, welke handvatten u krijgt, de dagindeling en het programma. 

 

          

PAK ALS GEMEENTE EEN ACTIEVE ROL EN GA DINGEN DOEN. ZET DIGITALISERING OP DE ACTIEAGENDA.

Maarten van Steen, wetenschappelijk directeur CTIT bij de Universiteit Twente

 

Afbeelding

 


AANMELDEN

DE MODERNE PUBLIEKE MANAGER

JA, IK MELD MIJ AAN!


 

Wat gaat u leren?

Inzichten in de belangrijkste managementvaardigheden voor een VUCA (volatile, uncertain, complex and ambigu) maatschappij en werkcontext. De impact van digitale informatie uitwisseling op de maatschappij en de kansen en uitdagingen die dat kan bieden. Tenslotte, ervaar de digitale wereld van 2030. Hoe communiceer je met artificial intelligence (A.I), robots of deep learning robots en wat voor impact heeft dit op u? Op de burger, beleidsvorming en op de maatschappij.

 

                 

VEEL BESTUURDERS ZIEN NIET DAT INVESTEREN IN DIGITALE INFORMATIE-UITWISSELING EEN UITEINDELIJKE BESPARING OP DE BEGROTING OPLEVERT.

Dick Laan, Programmamanager Informatievoorziening Sociaal Domein bij de gemeente Enschede

 

Handvatten publieke manager

#Zeger

Spreker Zeger van de Wal, o.a. auteur van het boek The 21st Public Manager, biedt u de managementskills die u nodig heeft voor de 21ste eeuw.

 

Als 21ste eeuwse overheidsmanagers heeft u weliswaar te maken met ongeduldige en boze burgers, onverwachte leiderschapswisselingen, en innovatiedruk, maar kunt u tegelijkertijd nieuwe technologieën en generaties werknemers inzetten om betere dienstverlening dan ooit tevoren te realiseren. Welke skills hebt u nodig om uitdagingen in kansen te vertalen?

 

                      

NIEUWE TECHNOLOGIEËN EN INBRENG VAN STAKEHOLDERS ZULLEN JUIST OOK LEIDEN TOT WAARDEVOLLE CO-CREATIE EN CO-PRODUCTIE VAN BELEID EN DIENSTEN DIE LEGITIMITEITSVERHOGEND WERKEN.

Prof.dr. Zeger van der Wal, Expert in Overheidsmanagement

 

Inhoud programma

Ervaar de impact van techniek en draag bij aan de publieke toekomst.

 

21ste eeuwse managementskils / prof.dr. van der Wal

21ste eeuwse publieke managers opereren in een zogeheten VUCA wereld, gekarakteriseerd door volatility, uncertainty, complexity, and ambiguity, die zowel uitdagingen als kansen biedt.

 

Technologie en co-creatie van beleid en diensten met diverse sectoren en stakeholders zullen niet alleen tot effectievere maar ook meer legitieme beleidsoplossingen en dienstverlening leiden, maar dit vereist wel een scala aan deels nieuwe waarden, rollen en competenties. In deze lezing gaat prof. dr. Zeger van der Wal nader in op de 7 kernopgaven voor de publieke manager in de 21ste eeuw en de skills die de komende jaren cruciaal worden, op basis van zijn recent verschenen oratie en boek The 21st Century Public Manager.

 

Afbeelding

Bron foto: zegervanderwal.com

 

Curriculum vitae

Prof. dr. Zeger van der Wal is Ien Dales Hoogleraar aan de Universiteit Leiden en het CAOP en Universitair Hoofddocent aan de National University of Singapore, de beste universiteit van Azië. Hij is daarnaast als zelfstandig bestuurskundig adviseur. Zeger is een veelgevraagd internationaal spreker, onderzoeker, trainer en adviseur. Hij publiceerde meer dan 100 artikelen, boeken, onderzoeksrapporten en columns in kranten en tijdschriften, en heeft diverse onderzoeks- en onderwijsprijzen op zijn naam staan. Zijn consultancy en executive education portfolio omvat meer dan 50 opdrachten in 20 landen. 

 

Recente opdrachtgevers zijn: Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), Rijkswaterstaat (RWS), Ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK), Gemeente Amsterdam, Divosa, Leiden Leadership Center (LLC), Vereniging van Projectmanagers Nederlandse Gemeenten (VPNG), World Economic Forum, VISA, Toyota, GIZ en United Nations Development Program (UNDP).

 

Voor meer informatie, zie: zegervanderwal.com

 

Masterclass Robotica 4 Society / Prof.dr. Evers

'Masterclass Robotica 4 Society & de impact van technology'.

De impact van smart technology op de maatschappij, o.a. interacties op de werkvloer.

 

Curriculum vitae

Professor of Human Media Interaction at the University of Twente and Science Director of the DesignLab at the University of Twente.

 

My research focuses on Human Interaction with Autonomous Agents such as robots or machine learning systems  and cultural aspects of Human Computer Interaction.

 

I specifically like to take theories on human behaviour from social psychology and see if similar processes occur when we interact with technology. My work is very much inspired by that of Clifford Nass from Stanford University while I focus on the realisation and acceptance of social behaviours for intelligent systems such as robots. I am active in the HRI, CSCW and CHI communities and I teach courses such as Human Computer Interaction, Computer Mediated Communication, Global Work, Multimedia and Research methods courses.

 

Interactieve sessie

In deze interactieve en inspirerende sessie leggen we een connectie tussen human media en de maatschappelijke context, met in het bijzonder de rol van de publieke manager in dit geheel.

 

Wat is uw bijdrage aan het publieke domein? Beleef de toekomst en draag bij aan de innovaties van het publieke domein. 

 

U maakt kennis met Robotica en machine learning. U zult letterlijk interacties aangaan met artificial intelligence. Daarna wordt in kleine groepen de potentie, risico's en de toekomst van de publieke sector uitgewerkt aan de hand van enkele vraagstukken. Deze groepsessie wordt begeleid door prof.dr. Rene Torenvlied & dr. Ringo Ossewaarde in het Designlab van de Universiteit Twente .

 

Afbeelding 

 

Afbeelding

 

Afbeelding

 

Afbeelding

 

Afbeelding 

Bron foto's: Designlab

 

                      

HET IS DAARBIJ NIET DE VRAAG ÓF JE GEHACKT WORDT, MAAR WANNEER. CYBER RESILIENCE IS EEN ABSOLUTE VOORWAARDE OM OOK DEZE BEDREIGING MET VEERKRACHT TE WEERSTAAN.

Arnoud Molenaar, Chief Resilience Officer bij de gemeente Rotterdam

 

Aanmelden

Geïnteresseerd?

Heeft u vragen of wilt u contact over de aanmelding voor dit interactieve event? U kunt ons bellen op 053-489 1275 of mailen naar professional-learning@utwente.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.