of 59199 LinkedIn

De kracht van visuele communicatie benutten

De kracht van visuele communicatie benutten. Vraag je je wel eens af hoe je mensen mee kunt nemen in je verhaal? Een plaatje zegt meer dan duizend woorden.
PBLQ Reageer

Vraag je je wel eens af hoe je mensen mee kunt nemen in je verhaal? Hoe je ze kernachtig uitlegt wat je aan het doen bent of ze op een energieke manier kunt vragen om ergens toe in actie te komen. Een plaatje zegt meer dan duizend woorden. Dus waarom zou je niet de kracht van visuele communicatie benutten?

Een groep medewerkers van Nictiz - expertisecentrum e-health - heeft tijdens de incompany training Graphic Facilitation begin juni ervaren dat je daar echt geen Rembrand voor hoeft te zijn. Nictiz communiceert vaak over complexe onderwerpen en het gebruik van iconen en grafische metaforen helpt hen om op een efficiënte manier de essentie uit te beelden. In twee dagen kreeg de groep praktische handvatten om visueel te communiceren.

 

                    

De incompany training heeft mijn eigen enthousiasme voor tekenen weer helemaal laten opleven. Het waren twee afwisselende dagen met leuke trainers en een interactief programma.

 

Naast uiteraard tekentechniek besteedde we ook aandacht aan het helder krijgen van wat je nu eigenlijk wilt vertellen. De praatplaat combineert woord en beeld en helpt ook de ontwerper om kritisch te kijken naar de belangrijkste informatie die hij of zij over wil brengen.

 

Betekenisvol communiceren en leren, ontstaan wanneer een juiste balans ontstaat tussen een duidelijke boodschap, heldere presentatie en participatie van toehoorders. Aan het eind van de training ging de groep naar huis met een praatplaat die zij van plan zijn in te zetten in hun werk. En wat is het leuk om als trainer te horen van de deelnemers dat zij hebben genoten van de praktische insteek, het vele oefenen en de toepasbaarheid voor het eigen werk!

 

Interesse in een incompany training Graphic Facilitation? Neem contact op!

 

Vragen?

Anne Graas, Adviseur

06 16 68 76 51 / Stuur mij een e-mailNieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze opleidingen.

AanmeldenVerstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.