of 59179 LinkedIn

Blaricum en Laren krijgen led-verlichting

Blaricum en Laren krijgen led-verlichting. De gemeenten streven efficiënte en effectieve straatverlichting na, met oog voor duurzaamheid, energiebesparing, verkeersveiligheid en sociale veiligheid
Reageer

Blaricum en Laren vernieuwen de openbare straatverlichting door het toepassen van led-verlichting. De gemeenten en het bedrijf Ziut ondertekenden een overeenkomst om dit mogelijk te maken.

De firma Ziut gaat voor beide gemeenten ook voor meerdere jaren het beheer en onderhoud uitvoeren.

 

De openbare verlichting in de Bijvanck (Blaricum) wordt dit jaar grotendeels vervangen door nieuwe masten met led-armaturen. In Laren vindt de vervanging geleidelijk plaats over een periode van meerdere jaren. De uitvoering start naar verwachting dit voorjaar. Voor bewoners van de Bijvanck wordt voorafgaand aan de uitvoering nog een informatieavond georganiseerd.

 

De overeenkomst met de firma Ziut is het resultaat van een gezamenlijke aanbesteding en geeft invulling aan nieuw beleid. De gemeenten Blaricum en Laren streven efficiënte en effectieve straatverlichting na, met oog voor duurzaamheid, energiebesparing, verkeersveiligheid en sociale veiligheid. Daarbij is gezocht naar een balans tussen een duurzame en energiebesparende oplossing – led-verlichting met dimtechnologie – enerzijds en financiële haalbaarheid anderzijds.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.