of 59281 LinkedIn

Betaalbare duurzame energie in elke wijk of buurt kan wél

Betaalbare duurzame energie in elke wijk of buurt kan wél. Jaarlijks moeten 240.000 woningen in Nederland van het gas af om de doelstelling van 2050 te halen.
Reageer

Jaarlijks moeten 240.000 woningen in Nederland van het gas af om de doelstelling van 2050 te halen. Deze grote schaal vraagt een wijkgerichte aanpak. De diverse stakeholders die de energietransitie moeten vorm geven, komen moeizaam in beweging gezien de grote onderlinge afhankelijkheid met bijbehorende complexiteit.

Hoe krijgen gemeenten en woningcorporaties deze partijen over dit dode punt heen zodat de transitie op gang komt? De kunst is een flexibele wijkgerichte strategie met betrouwbare instrumenten voor een langere termijn, zoals garanties op de betaalbaarheid, slimme tarifering, slimme financiering en een transparant proces op basis van een transparante businesscase.

 

In deze werksessie op de Provada neemt Fakton de deelnemers mee door de stappen van een effectieve transitiestrategie en de verschillende instrumenten die hieraan een bijdrage leveren. Per stap is er discussie met de zaal ter verdieping en om andere inzichten en ervaringen te verzamelen.

Deelnemers gaan de zaal uit met meer gevoel bij de opbouw van een effectieve wijkgerichte transitiestrategie.

 

Dinsdag 5 juni 2018 | 14:00 - 14:45 uur

 

Lees hier meer over de Provada, de Real Estate Meeting Point.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.