of 59821 LinkedIn

Binnenlands Beknibbelen

De begrotingen van gemeenten staan onder druk. Dit leidt tot bezuinigingen op gemeentelijk niveau. Al het nieuws rondom deze lokale bezuinigingen.

Soberheid of symboolpolitiek?

Lees hoe gemeenten beknibbelen en stuur tips over Hollandse zuinigheid in uw gemeente: info@binnenlandsbestuur.nl o.v.v. Binnenlands Beknibbelen

  Nieuws  Nieuws

  • Gennep staat op het punt het raadsuitstapje te laten schieten dit jaar. De gemeente kampt met een miljoenentekort en moet de komende tijd de hand op de knip houden. Het schrappen van de reis scheelt Gennep 2.000 euro.

   Gennep gaat niet op reis

   Reageer
   Gennep staat op het punt het raadsuitstapje te laten schieten dit jaar. De gemeente kampt met een miljoenentekort en moet de komende tijd de hand op de knip houden. Het schrappen van de reis scheelt Gennep 2.000 euro.
  • Het jeugdbrandweerkorps in Rheden en Rozendaal gaat verdwijnen. Het Rhedense college van burgemeester en wethouders wil vanwege bezuinigingen geen geld meer beschikbaar stellen voor het opleiden van jonge brandweerlieden.

   Jeugdbrandweer Rheden houdt ermee op

   2 reacties
   Het jeugdbrandweerkorps in Rheden en Rozendaal gaat verdwijnen. Het Rhedense college van burgemeester en wethouders wil vanwege bezuinigingen geen geld meer beschikbaar stellen voor het opleiden van jonge brandweerlieden.
  • De gemeente Losser ontziet in deze tijden van bezuinigen ook de oude van dagen niet. Zij moeten in het vervolg hun wekelijkse gymnastieklessen zelf gaan betalen. De gemeente zet de 8.000 euro subsidie stop.

   Losser stopt gymlessen voor ouderen

   Reageer
   De gemeente Losser ontziet in deze tijden van bezuinigen ook de oude van dagen niet. Zij moeten in het vervolg hun wekelijkse gymnastieklessen zelf gaan betalen. De gemeente zet de 8.000 euro subsidie stop.
  • Het college van burgemeester en wethouders van Rijssen-Holten wil af van de boomfeestdag. De gemeente kan de jaarlijkse kosten van 6.000 euro niet langer opbrengen.

   Boomfeestdag ten einde in Rijssen-Holten

   Reageer
   Het college van burgemeester en wethouders van Rijssen-Holten wil af van de boomfeestdag. De gemeente kan de jaarlijkse kosten van 6.000 euro niet langer opbrengen.
  • Het Utrechtse De Bilt moet de hand op knip houden en heeft daarom besloten om de vergoeding voor het gebruik van internet en computers voor raadsleden te schrappen. Hiermee bespaart de gemeente zo’n 15.000 euro per jaar.

   Biltse raadsleden krijgen geen computergeld meer

   Reageer
   Het Utrechtse De Bilt moet de hand op knip houden en heeft daarom besloten om de vergoeding voor het gebruik van internet en computers voor raadsleden te schrappen. Hiermee bespaart de gemeente zo’n 15.000 euro per jaar.
  • De Lokale Partij Vlissingen (LPV) ziet de noodzaak van drastische bezuinigingen in. Omdat elke cent telt, oppert de partij om de wekelijkse gemeentepagina wat soberder af te laten drukken in de lokale krant.

   Kleurloze gemeentepagina's in Vlissingen

   Reageer
   De Lokale Partij Vlissingen (LPV) ziet de noodzaak van drastische bezuinigingen in. Omdat elke cent telt, oppert de partij om de wekelijkse gemeentepagina wat soberder af te laten drukken in de lokale krant.
  • Vanwege de bezuinigingen zullen de klokken in Leeuwarden niet wekelijks meer klinken. De gemeente heeft per 1 januari de functie van beiaardier geschrapt. Alleen op de feestdagen mogen de klokken nog bespeeld worden. Daarmee bespaart de gemeente 10.000 euro per jaar.

   Klokkenspeler kost Leeuwarden teveel

   1 reactie
   Vanwege de bezuinigingen zullen de klokken in Leeuwarden niet wekelijks meer klinken. De gemeente heeft per 1 januari de functie van beiaardier geschrapt. Alleen op de feestdagen mogen de klokken nog bespeeld worden. Daarmee bespaart de gemeente 10.000 euro per jaar.
  • De gemeente Hellendoorn ziet bij nader inzien toch maar af van de 10.000 euro subsidie voor een boek over de naoorlogse geschiedenis van Nijverdal. Het historische werk zou dit jaar ter ere van het 175-jarige bestaan van de plaats uitgegeven worden.

   Hellendoorn trekt bijdrage voor geschiedenisboek in

   Reageer
   De gemeente Hellendoorn ziet bij nader inzien toch maar af van de 10.000 euro subsidie voor een boek over de naoorlogse geschiedenis van Nijverdal. Het historische werk zou dit jaar ter ere van het 175-jarige bestaan van de plaats uitgegeven worden.
  • Overbetuwe doet er goed aan om het feest ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de gemeente af te blazen, vindt Gemeentebelangen Overbetuwe (GBO). Als het aan de partij ligt houdt de gemeente de hand op de knip.

   'Geen 10-jarig jubileum voor Overbetuwe'

   Reageer
   Overbetuwe doet er goed aan om het feest ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de gemeente af te blazen, vindt Gemeentebelangen Overbetuwe (GBO). Als het aan de partij ligt houdt de gemeente de hand op de knip.
  • Hoogezand-Sappemeer moet de broekriem aantrekken en luidt daarom sober het nieuwe jaar in. Normaal besteedt de gemeente 17.000 euro aan een nieuwjaarsreceptie, maar dit jaar mag deze niet meer dan 2500 euro kosten.

   Versobering nieuwjaarsreceptie Hoogezand-Sappemeer

   Reageer
   Hoogezand-Sappemeer moet de broekriem aantrekken en luidt daarom sober het nieuwe jaar in. Normaal besteedt de gemeente 17.000 euro aan een nieuwjaarsreceptie, maar dit jaar mag deze niet meer dan 2500 euro kosten.
  • Bladkorven moeten ervoor zorgen dat bladeren die van de gemeentelijke bomen vallen, niet voor gevaarlijke situaties zorgen. Fietsers en voetgangers kunnen er immers over uitglijden. De korven vangen deze bladeren op. Maar ook de bladkorven worden getroffen door bezuinigingen.

   Bladkorven verdwijnen in Breda

   2 reacties
   Bladkorven moeten ervoor zorgen dat bladeren die van de gemeentelijke bomen vallen, niet voor gevaarlijke situaties zorgen. Fietsers en voetgangers kunnen er immers over uitglijden. De korven vangen deze bladeren op. Maar ook de bladkorven worden getroffen door bezuinigingen.
  • De lokale televisie in Landgraaf verliest een kijkcijferkanon. Om wat centjes uit te sparen besloot de raad dat de maandelijkse raadsvergaderingen voortaan niet meer uitgezonden worden.

   Raadsvergadering Landgraaf van de buis af

   1 reactie
   De lokale televisie in Landgraaf verliest een kijkcijferkanon. Om wat centjes uit te sparen besloot de raad dat de maandelijkse raadsvergaderingen voortaan niet meer uitgezonden worden.
  • Hoeveel het precies oplevert is niet bekend, maar Valkenburg let wel op de kleintjes. Besloten is om niet langer gebruik te maken van de zogenoemde dynamische parkeerbewegwijzering.

   Valkenburg: parkeerplaats vol of leeg?

   Reageer
   Hoeveel het precies oplevert is niet bekend, maar Valkenburg let wel op de kleintjes. Besloten is om niet langer gebruik te maken van de zogenoemde dynamische parkeerbewegwijzering.

Vacatures

Van onze partners