of 59250 LinkedIn

Overheid selecteert 5 consultancybureaus voor komende jaren

De Rijksoverheid heeft zeven organisatieadviesbureaus geselecteerd als ‘preferred suppliers’ voor de komende twee tot vier jaar. De opdracht heeft een waarde van 15 miljoen euro per jaar.
Reageer

De Rijksoverheid heeft zeven organisatieadviesbureaus geselecteerd als ‘preferred suppliers’ voor de komende twee tot vier jaar. De opdracht heeft een waarde van 15 miljoen euro per jaar.

De winnaars van de aanbesteding zijn Anderson Elffers Felix, Verdonck, Klooster & Associates en SIOO. Zij hebben zich in één consortium verenigd. Daarnaast zullen Atos Consulting, Capgemini Consulting, Deloitte Consulting en &samhoud ingehuurd worden voor organisatieadvies-diensten en interim-management.

Deze raamovereenkomst voor interim-management en organisatieadvies heeft als gevolg dat (bijna) alle ministeries, dienstonderdelen en agentschappen zich alleen nog tot de zeven preferred suppliers kunnen wenden. Tot nu toe kon elke Rijksdienst zelf bepalen welk bureau er ingehuurd werd. Vorig jaar werd echter besloten de inkoopprocessen voor externe diensten verder te harmoniseren en centraal in te huren. Dat moet meer grip bieden op de kwaliteit en uitgaven aan consultancy.

De diensten die de consultants zullen leveren betreffen advies en ondersteuning op gebieden als beleid, organisatie-inrichting, procesoptimalisatie en organisatieverandering. Daarbij geldt dat een opdracht met een waarde onder de 50.000 euro direct kan worden gegeven. Grotere opdrachten vereisen een ‘minicompetitie’.

Uitgezonderd zijn de AIVD en de Raad voor de Rechtspraak. Bovendien zullen de ministeries van Buitenlandse Zaken en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen pas op zijn vroegst volgend jaar deelnemen.

De raamovereenkomst geldt voor twee jaar waarbij een verlenging mogelijk is van twee keer één jaar.

Bron: Tanja de Vrede, Automatiseringgids

 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners