of 59162 LinkedIn

Nederlanders willen dat politie kan terughacken

Maar liefst acht op de tien Nederlanders wil dat de politie de bevoegdheid krijgt om de computers van verdachten 'terug te hacken'.
Reageer

Maar liefst acht op de tien Nederlanders wil dat de politie de bevoegdheid krijgt om de computers van verdachten 'terug te hacken'.

Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Capgemini. Negentig procent van de Nederlanders wil daarnaast dat de overheid actiever tegen cybercrime optreedt.


Meer voorstanders voor terughacken
Met de stelling: "Het is terecht dat de overheid extra bevoegdheden krijgt voor het terughacken van computers van verdachten" is 81% het eens. Een jaar geleden was 77% van de Nederlanders nog voorstander van het terughacken door politie.

Deelnemers aan het onderzoek werd ook gevraagd wat ze ervan vinden als de overheid hun persoonlijke informatie met inlichtingendiensten deelt. Drie op de tien Nederlanders heeft daar geen problemen mee, terwijl 53 procent dit alleen wil toestaan als ze er zelf toestemming voor hebben gegeven. 13 Procent heeft hier altijd problemen mee en 4 procent weet het niet.

Gemengde gevoelens over bescherming privacy
Slechts 35 procent van de respondenten heeft er vertouwen in dat de overheid zijn of haar privacy voldoende beschermt. 36 Procent heeft hier geen mening over of weet het niet en 23 procent vindt dat de overheid zijn of haar privacy onvoldoende beschermt.

Bron: Ester Schop, AutomatiseringGids

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners