of 59250 LinkedIn

Meeste Nederlanders kunnen niet zonder WiFi op vakantie

Maar liefst 62 procent van de Nederlandse vakantiegangers zegt niet zonder WiFi te kunnen op het vakantieadres. Slechts 20 procent zegt hier juist helemaal geen behoefte aan te hebben tijdens de vakantie.   Dat blijkt uit onderzoek van Kieskeurig.nl onder ruim 600 Nederlanders. WiFi wordt tijdens de vakantie vooral gebruikt om e-mail te checken (62 procent) of WhatsApp berichtjes te versturen (44 procent).  70 Procent van de Nederlanders neemt de smartphone mee op vakantie; 46 procent neemt ook de tablet mee. Ondanks dat smartphones tegenwoordig bijna alles kunnen, nemen de vakantiegangers ook andere apparatuur mee op reis, zoals digitale camera’s, tablets en navigatiesystemen.  Foto’s vaker met mobieltje gemaakt De digitale camera is nog steeds het populairst om foto’s mee te maken, al gebruiken steeds meer mensen de smartphone voor hun vakantiefoto’s. Was dat in 2012 nog 7 procent, dit jaar neemt 26 procent vakantiekiekjes met de telefoon. Daarmee is de smartphone de spiegelreflexcamera voorbij gestreefd.  Veel smartphones hebben een ingebouwd navigatiesysteem, maar slechts 17 procent van de ondervraagden maakt daar gebruik van. Opvallend is dat de ondervraagde Nederlanders liever een paar boeken meenemen dan een e-reader: 41 procent kiest voor boeken, 23 procent voor de e-reader.  Bron: Automatiserings Gids

Maar liefst 62 procent van de Nederlandse vakantiegangers zegt niet zonder WiFi te kunnen op het vakantieadres. Slechts 20 procent zegt hier juist helemaal geen behoefte aan te hebben tijdens de vakantie.

Dat blijkt uit onderzoek van Kieskeurig.nl onder ruim 600 Nederlanders. WiFi wordt tijdens de vakantie vooral gebruikt om e-mail te checken (62 procent) of WhatsApp berichtjes te versturen (44 procent).

70 Procent van de Nederlanders neemt de smartphone mee op vakantie; 46 procent neemt ook de tablet mee. Ondanks dat smartphones tegenwoordig bijna alles kunnen, nemen de vakantiegangers ook andere apparatuur mee op reis, zoals digitale camera’s, tablets en navigatiesystemen.

Foto’s vaker met mobieltje gemaakt
De digitale camera is nog steeds het populairst om foto’s mee te maken, al gebruiken steeds meer mensen de smartphone voor hun vakantiefoto’s. Was dat in 2012 nog 7 procent, dit jaar neemt 26 procent vakantiekiekjes met de telefoon. Daarmee is de smartphone de spiegelreflexcamera voorbij gestreefd.

Veel smartphones hebben een ingebouwd navigatiesysteem, maar slechts 17 procent van de ondervraagden maakt daar gebruik van. Opvallend is dat de ondervraagde Nederlanders liever een paar boeken meenemen dan een e-reader: 41 procent kiest voor boeken, 23 procent voor de e-reader.

Bron: Automatiserings Gids

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners