of 61043 LinkedIn

Grootste bankroof

Cyberbende Carbanak steelt 1 miljard dollar van 100 wereldwijde financiële instellingen. Kaspersky Lab, INTERPOL, Europol en autoriteiten in verschillende landen hebben hun krachten gebundeld om een crimineel netwerk te achterhalen dat verantwoordelijk was voor een cyberbankroof die zijn weerga niet kent. In zo’n twee jaar tijd wisten de cybercriminelen tot maar liefst één miljard dollar te stelen van wereldwijde financiële instellingen. Volgens experts valt de cyberbankroof toe te schrijven aan een internationale bende cybercriminelen die opereert vanuit Rusland, de Oekraïne, verschillende andere Europese landen en China.   Carbanak, de criminele organisatie die verantwoordelijk was voor de cyberbankroof, maakte voor zijn doelgerichte aanvallen gebruik van verschillende technieken. Deze actie luidt het begin in van een nieuw stadium in de ontwikkeling van cybercriminaliteit, waarbij hackers rechtstreeks geld van banken stelen in plaats van hun ‘pijlen’ op eindgebruikers te richten. Lees meer
Reageer

Cyberbende Carbanak steelt 1 miljard dollar van 100 wereldwijde financiële instellingen. Kaspersky Lab, INTERPOL, Europol en autoriteiten in verschillende landen hebben hun krachten gebundeld om een crimineel netwerk te achterhalen dat verantwoordelijk was voor een cyberbankroof die zijn weerga niet kent. In zo’n twee jaar tijd wisten de cybercriminelen tot maar liefst één miljard dollar te stelen van wereldwijde financiële instellingen. Volgens experts valt de cyberbankroof toe te schrijven aan een internationale bende cybercriminelen die opereert vanuit Rusland, de Oekraïne, verschillende andere Europese landen en China.
 
Carbanak, de criminele organisatie die verantwoordelijk was voor de cyberbankroof, maakte voor zijn doelgerichte aanvallen gebruik van verschillende technieken. Deze actie luidt het begin in van een nieuw stadium in de ontwikkeling van cybercriminaliteit, waarbij hackers rechtstreeks geld van banken stelen in plaats van hun ‘pijlen’ op eindgebruikers te richten.

Lees meer

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners