of 59274 LinkedIn

Govroam na akkoord ook over de grens beschikbaar

Stichting Govroam heeft met het Belgische nationale onderzoeksnetwerk Belnet een akkoord gesloten over het gezamenlijke gebruik van Govroam. Nederlandse en Belgische overheidsmedewerkers kunnen daardoor in elkaars land bij deelnemende overheidsorganisaties gebruik maken van het draadloze netwerk.  Toegangsauthenticatie Met Govroam krijgen overheidsmedewerkers een eigen gebruikersnaam en wachtwoord, waarmee ze veilig gebruik kunnen maken van internet van zowel hun eigen organisatie als die van andere deelnemers. Een toegangsauthenticatie zorgt ervoor dat draadloze netwerken op een veilige manier onderling worden gekoppeld. Met de samenwerking is het voor Belgische overheidsmedewerkers mogelijk om gebruik te maken van de wifi-netwerken van Nederlandse overheden die aangesloten zijn bij Govroam. Voor Nederlandse overheidsmedewerkers is dat ook mogelijk in België.  Internationaliseren Govroam wordt in Nederland aangeboden door stichting Govroam. In België doet Belnet dat. 'Govroam maakt onze overheid efficiënter want medewerkers kunnen nu ook in België gemakkelijker samenwerken en hun werk veiliger uitvoeren', stelt Frank van Iersel, voorzitter van de stichting govroam. De stichtingen zien hun samenwerking als een eerste stap om te internationaliseren. Meerdere landen hebben inmiddels interesse getoond in de dienst.  Deelnemers Inmiddels is Govroam op zo'n 130 overheidslocaties in Nederland beschikbaar. Daaronder zijn onder meer het ministerie van Economische Zaken, Rijkswaterstaat, de Belastingdienst en gemeenten Den Haag, Arnhem en Deventer.  Bron: Binnenlands Bestuur

Stichting Govroam heeft met het Belgische nationale onderzoeksnetwerk Belnet een akkoord gesloten over het gezamenlijke gebruik van Govroam. Nederlandse en Belgische overheidsmedewerkers kunnen daardoor in elkaars land bij deelnemende overheidsorganisaties gebruik maken van het draadloze netwerk.


Toegangsauthenticatie
Met Govroam krijgen overheidsmedewerkers een eigen gebruikersnaam en wachtwoord, waarmee ze veilig gebruik kunnen maken van internet van zowel hun eigen organisatie als die van andere deelnemers. Een toegangsauthenticatie zorgt ervoor dat draadloze netwerken op een veilige manier onderling worden gekoppeld. Met de samenwerking is het voor Belgische overheidsmedewerkers mogelijk om gebruik te maken van de wifi-netwerken van Nederlandse overheden die aangesloten zijn bij Govroam. Voor Nederlandse overheidsmedewerkers is dat ook mogelijk in België.

Internationaliseren
Govroam wordt in Nederland aangeboden door stichting Govroam. In België doet Belnet dat. 'Govroam maakt onze overheid efficiënter want medewerkers kunnen nu ook in België gemakkelijker samenwerken en hun werk veiliger uitvoeren', stelt Frank van Iersel, voorzitter van de stichting govroam. De stichtingen zien hun samenwerking als een eerste stap om te internationaliseren. Meerdere landen hebben inmiddels interesse getoond in de dienst.

Deelnemers
Inmiddels is Govroam op zo'n 130 overheidslocaties in Nederland beschikbaar. Daaronder zijn onder meer het ministerie van Economische Zaken, Rijkswaterstaat, de Belastingdienst en gemeenten Den Haag, Arnhem en Deventer.

Bron: Binnenlands Bestuur

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners