of 59250 LinkedIn

Gemeenten onbekend met aankomende richtlijnen e-facturen

Veel gemeenten weten niet dat er een Europese Richtlijn aankomt voor e-factureren. Dat concludeert KING gemeenten in een verslag over de eerste regiobijeenkomst in Meppel.  Aankomende Europese richtlijn onbekend In de Europese richtlijn (2014/55/EU) staat dat alle aanbestedende diensten van overheden per eind 2018 e-facturen van leveranciers moeten kunnen verwerken. Dit was voor veel deelnemers van de bijeenkomst niet bekend.  Spookfacturen minimaliseren KING spreekt van een succesvolle middag waarbij gemeenten de grootste voordelen van e-facturen de veiligheid en de minimalisering van de kans op spookfacturen. 'Wat helpt is als een gemeente een visie op e-factureren formuleert en hierbij aangeeft welke kanalen ze nog gebruikt om facturen te ontvangen: papier, pdf, ocr, e-factuur. Wat kan helpen om e-factureren te ontvangen is door dit in de leveringsvoorwaarden op te nemen', zo adviseert KING.  Gemeenten positief over elektronisch factureren Uit een eerdere impactanalyse van KING in opdracht van het ministerie van Economische Zaken bleek dat gemeenten positief staan tegenover het elektronisch kunnen ontvangen en verzenden van facturen (e-factureren). Ook zijn er organisatorisch en technisch geen grote belemmeringen voor de invoering. Een grootschalige implementatie is echter nog niet mogelijk , omdat er nog onvoldoende praktijkervaring is.  Bron: Binnenlands Bestuur

Veel gemeenten weten niet dat er een Europese Richtlijn aankomt voor e-factureren. Dat concludeert KING gemeenten in een verslag over de eerste regiobijeenkomst in Meppel.

Aankomende Europese richtlijn onbekend
In de Europese richtlijn (2014/55/EU) staat dat alle aanbestedende diensten van overheden per eind 2018 e-facturen van leveranciers moeten kunnen verwerken. Dit was voor veel deelnemers van de bijeenkomst niet bekend.

Spookfacturen minimaliseren
KING spreekt van een succesvolle middag waarbij gemeenten de grootste voordelen van e-facturen de veiligheid en de minimalisering van de kans op spookfacturen. 'Wat helpt is als een gemeente een visie op e-factureren formuleert en hierbij aangeeft welke kanalen ze nog gebruikt om facturen te ontvangen: papier, pdf, ocr, e-factuur. Wat kan helpen om e-factureren te ontvangen is door dit in de leveringsvoorwaarden op te nemen', zo adviseert KING.

Gemeenten positief over elektronisch factureren
Uit een eerdere impactanalyse van KING in opdracht van het ministerie van Economische Zaken bleek dat gemeenten positief staan tegenover het elektronisch kunnen ontvangen en verzenden van facturen (e-factureren). Ook zijn er organisatorisch en technisch geen grote belemmeringen voor de invoering. Een grootschalige implementatie is echter nog niet mogelijk, omdat er nog onvoldoende praktijkervaring is.

Bron: Binnenlands Bestuur

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners