of 59250 LinkedIn

Gemeenten aan de slag met Internet of Things-platform

Een samenwerking tussen The Things Network (TTN) en FIWARE Lab NL zorgt ervoor dat een landelijk open Internet of Things-platform dichterbij is. Gemeenten Amersfoort, Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Rotterdam en Utrecht en het ministerie zijn initiatiefnemers van het project, dat nieuwe toepassingen een impuls moet geven.  Objecten met elkaar laten communiceren TTN realiseerde afgelopen zomer in Amsterdam een open source LoRa-netwerk, waarmee objecten als boten, vuilnisbakken en lantaarnpalen met elkaar kunnen communiceren. Die informatie kan bijvoorbeeld gaan over de hoogte van het water in boten, het aantal beschikbare plaatsen in fietsenstallingen en het meten van luchtkwaliteit.  LoRa-netwerk LoRa is een afkorting van 'Long Range Low Power', een technologie die ervoor zorgt dat objecten en systemen met ultralaag stroomverbruik informatie kunnen uitwisselen. Er zijn in Amsterdam zodoende tien zendmasten geplaatst, waardoor de hele stad gedekt wordt met het LoRa-netwerk. De hoofdstad is met de eerder genoemde andere gemeenten aangesloten bij het Open & Agile Smart Cities-initiatief, dat de samenwerking tussen TTN en FIWARE voor een nieuw open source internet of Things Platform heeft geïnitieerd.  Gratis gebruik datacentrumfaciliteiten FIWARE Met FIWARE kunnen ontwikkelaars gratis gebruik maken van datacentrumfaciliteiten en de voor FIWARE beschikbare bouwstenen. Bedrijven kunnen er nieuwe toepassingen laten ontwikkelen. De ontwikkeling en implementatie van apps en toepassingen moet door het generieke aspect van FIWARE sneller verlopen. De eerste fase van de koppeling tussen het LoRa-netwerk van TTN en FIWARE wordt nog voor het einde van dit jaar gerealiseerd. Omdat het LoRa-netwerk open source is kunnen andere LoRa-aanbieders zich eenvoudig aansluiten.  Bron: Binnenlands Bestuur

Een samenwerking tussen The Things Network (TTN) en FIWARE Lab NL zorgt ervoor dat een landelijk open Internet of Things-platform dichterbij is. Gemeenten Amersfoort, Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Rotterdam en Utrecht en het ministerie zijn initiatiefnemers van het project, dat nieuwe toepassingen een impuls moet geven.


Objecten met elkaar laten communiceren
TTN realiseerde afgelopen zomer in Amsterdam een open source LoRa-netwerk, waarmee objecten als boten, vuilnisbakken en lantaarnpalen met elkaar kunnen communiceren. Die informatie kan bijvoorbeeld gaan over de hoogte van het water in boten, het aantal beschikbare plaatsen in fietsenstallingen en het meten van luchtkwaliteit.

LoRa-netwerk
LoRa is een afkorting van 'Long Range Low Power', een technologie die ervoor zorgt dat objecten en systemen met ultralaag stroomverbruik informatie kunnen uitwisselen. Er zijn in Amsterdam zodoende tien zendmasten geplaatst, waardoor de hele stad gedekt wordt met het LoRa-netwerk. De hoofdstad is met de eerder genoemde andere gemeenten aangesloten bij het Open & Agile Smart Cities-initiatief, dat de samenwerking tussen TTN en FIWARE voor een nieuw open source internet of Things Platform heeft geïnitieerd.

Gratis gebruik datacentrumfaciliteiten FIWARE
Met FIWARE kunnen ontwikkelaars gratis gebruik maken van datacentrumfaciliteiten en de voor FIWARE beschikbare bouwstenen. Bedrijven kunnen er nieuwe toepassingen laten ontwikkelen. De ontwikkeling en implementatie van apps en toepassingen moet door het generieke aspect van FIWARE sneller verlopen. De eerste fase van de koppeling tussen het LoRa-netwerk van TTN en FIWARE wordt nog voor het einde van dit jaar gerealiseerd. Omdat het LoRa-netwerk open source is kunnen andere LoRa-aanbieders zich eenvoudig aansluiten.

Bron: Binnenlands Bestuur

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners