of 59250 LinkedIn

EZ start marktconsultatie inzake omstreden ICT-inhuur

Het ministerie van Economische Zaken heeft, à contrecoeur, een marktconsultatie voor ICT-inhuur uitgeschreven.
Reageer

Het ministerie van Economische Zaken heeft, à contrecoeur, een marktconsultatie voor ICT-inhuur uitgeschreven.

De openbare marktconsultatie werd noodzakelijk nadat de rechter het ministerie terugfloot van een uitbestedingstraject op basis van loting. Naar aanleiding van de uitspraak van de rechter heeft het ministerie een aangepast gunningsmodel opgesteld en gepubliceerd op TenderNed. Geïnteresseerde marktpartijen hebben tot uiterlijk 18 februari, 17.00 uur de gelegenheid te reageren op het voorgestelde gunningsmodel voor een binnenkort uit te voeren aanbestedingen op het gebied van ICT-inhuur.

In dit gunningsmodel worden nog enkele varianten overwogen. Marktpartijen hebben via de marktconsultatie de mogelijkheid om hun opvatting over dit aangepaste gunningsmodel, de benoemde varianten en eventuele suggesties kenbaar te maken door beantwoording van enkele gerichte vragen.

Atos en CGI
De gerechtelijke uitspraak die het overnieuw doen van een gunningsprocedure noodzakelijk maakt, werd gedaan in een rechtszaak die was aangespannen door de grote internationale IT-dienstverleners Atos en CGI. Zij liepen door de loting opdrachten mis van CJIB, de Raad van State en de Raad voor de Kinderbescherming. Branchevereniging Nederland ICT liet indertijd weten het eens te zijn met Atos en CGI.

Bron: Rolf Zaal, Automatiseringgids

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners