of 59162 LinkedIn

App 'slimste burger' is winnaar bij de Rekenkamer

De deelnemers kregen 24 uur de tijd om een app te maken die geldstromen en prestaties van de overheid beter in kaart kan brengen. Bij de Accountability Hack werkte de Algemene Rekenkamer samen met enkele ministeries, CBS en Open State Foundation.
Reageer

Een app waarmee mensen hun kennis over geldstromen van de overheid kunnen testen is als beste uit de bus gekomen tijdens de eerste Nederlandse Accountability Hack. Dit was een initiatief van de Rekenkamer, die afgelopen vrijdag zijn faciliteiten beschikbaar stelde aan 21 ontwikkelteams.

De deelnemers kregen 24 uur de tijd om een app te maken die geldstromen en prestaties van de overheid beter in kaart kan brengen. Bij de Accountability Hack werkte de Algemene Rekenkamer samen met enkele ministeries, CBS en Open State Foundation. Francine Giskes, collegelid van de Algemene Rekenkamer: "Ik kijk met plezier terug op deze hackathon. Hij onderstreept het belang van open data."

Uit de gemaakte apps heeft een jury, bestaande uit onder anderen RTL-journalist Pieter Klein en Tweede Kamerlid Astrid Oosenbrug, die van het team Argu 1 tot winnaar gekozen. Argu 1 schreef de app "Wie is de slimste burger", waarmee gebruikers hun kennis over geldstromen van de overheid kunnen testen. Lees hier de website van Argu.

De nummers 2 en 3 van de wedstrijd waren respectievelijk "Tender Galaxy", visualisatie van aanbestedingen op rijksniveau en "Doorstroom in het onderwijs inzichtelijk gemaakt", van Stefan de Konink.

Bron: AGConnect

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners