of 59250 LinkedIn

Getijdencentrale in de Oosterscheldekering

Getijdencentrale in de Oosterscheldekering. Het is een primeur dat er vijf turbines naast elkaar worden geïnstalleerd. Ze gaan genoeg stroom opwekken voor 1.000 huishoudens.
Reageer

Antea Group draagt bij aan het Oosterschelde Tidal Power project.

Antea Group ondersteunt Strukton en Tocardo bij de ontwikkeling van de getijdencentrale in de Oosterscheldekering. Door middel van het ontwikkelen van constructieve berekeningen en de ontwikkeling van het monitoringsplan voor fauna draagt Antea Group bij aan dit unieke project. Het is een primeur dat er vijf turbines naast elkaar worden geïnstalleerd. Ze gaan genoeg stroom opwekken voor 1.000 huishoudens.

Al bijna zestig jaar beschermen de Deltawerken een groot deel van Nederland tegen overstromingen uit zee. Ze hebben wereldwijd naamsbekendheid. Nu krijgt de Oosterscheldekering ook de functie om energie op te wekken. De kering is de meest geschikte locatie voor het opwekken van getijdenenergie in Nederland, omdat het water hier hard stroomt. Op het vaste ritme van eb en vloed doen zich bij de Oosterscheldekering zeer krachtige waterstromen voor.

 

Contactpersonen:

Piet Ackermans

T: +31 (0)162 48 7055
M: +31 (0)6 51 64 38 21
E: piet.ackermans@anteagroup.com

 

Marcel Westerink

M: +31 (0)6 51 49 37 26
E: marcel.westerink@anteagroup.com