of 59190 LinkedIn

Webinar Tour D’Architectuur

Meer halen uit uw architect? Architectuur kan wel degelijk veel waarde toevoegen bij het begrijpen en veranderen van de informatievoorziening
Reageer

Tour D'architectuur webinars
Met deze Tour D'architectuur webinars richten wij ons op organisaties die nog meer willen halen uit hun architecten, op organisaties die overwegen een architect in dienst te nemen en op organisaties die nog onvoldoende de toegevoegde waarde van werken onder architectuur in het IT-landschap zien. IT-managers, CIO’s, MT-leden met informatievoorziening in hun portefeuille en andere in ICT-architectuur geïnteresseerden nodigen wij van harte uit om deel te nemen. Ook architecten zijn natuurlijk van harte welkom.

Eerste webinar

De eerste sessie op 15 februari, introductie effectieve architectuur, bieden wij u GRATIS aan. U dient zich daarvoor wel tijdig aan te melden (voor vrijdag 27 januari).

Gratis webinar: introductie effectieve architectuur
Datum: woensdag 15 februari 2017
Tijd: 13.30 - 14.30

Klik hier voor meer informatie over inhoud, beschikbaarheid en prijzen en laat uw vraag en e-mailadres achter.

 

Architectuur is vaak kostbaar gedoe. Het sluit onvoldoende aan bij de praktijk, is niet begrepen, en wordt niet gedragen. Veel organisaties kunnen prima zonder architecten en de architecturen die ze maken.

Dat is jammer, want architectuur kan wel degelijk veel waarde toevoegen bij het begrijpen en veranderen van de informatievoorziening. Daarbij zijn uitgebreide methoden niet doorslaggevend, maar wel een aantal uitgangspunten die architecten effectiever maken en architecturen succesvoller. Deze uitgangspunten gaan over thema’s als overzicht, communicatie, denkstijlen en bewegen.

In deze Tour d’Architectuur gaan we in op deze thema’s. In een serie interactieve sessies bespreken diverse adviseurs van M&I/Partners hun visie op en ervaring met relevante architectuuronderwerpen. In elke sessie tonen we diverse voorbeelden.

De webinars worden onder andere gepresenteerd door Gert Florijn en Eelco Rommes, zeer ervaren architecten bij M&I/Partners.

 

15 februari sessie 1: Introductie effectieve architectuur
In deze eerste sessie geven we een overzicht. Waar hebben we het over als we over architectuur spreken? Waarom gaat het vaak niet goed? Wat maakt architecten en architecturen wel effectief? We geven voorbeeld van concrete do's en don'ts.

15 maart sessie 2: Van nu naar straks
Bij een architectuur hoort een realistisch pad van het nu naar de toekomst. Realisme is gebaseerd op een goed zicht op de uitgangssituatie rond ICT (het nu) en een reëel beeld van de implementatie- en veranderkracht van de organisatie. Hoe krijgen we dat overzicht en dat beeld?

19 april sessie 3: Governance
Een architectuur op zich is niets meer dan een visie. Architectuur wordt pas effectief als de organisatie - en de mensen daarin - er iets mee kunnen en willen. Dat geldt voor het bestuur, maar uiteindelijk ook voor de werkvloer. Als de relevante partijen echt aan boord zijn kan de besturing worden ingericht en de verandering ook slagen.

10 mei sessie 4: Communiceren
Om een architectuur gedragen te laten zijn moeten de mensen die er iets mee moeten het kunnen begrijpen. Architectuur moet vastgelegd worden in een toegankelijke vorm en spreekt mensen aan in hun eigen taal. We gaan in op verschillende technieken die hierbij kunnen helpen.

14 juni sessie 5: Referentiearchitecturen
Architectuur moet het specifieke van de organisatie en de bijbehorende informatievoorziening erkennen en adresseren. In het herkennen en erkennen van het verschil tussen ogenschijnlijk vergelijkbare organisaties zit de echte problematiek en de kans. Dat geeft bovendien richting aan het gebruik van "standaard" referentiearchitecturen.

13 september sessie 6: Ketens
Effectieve architecturen voor ketens zijn moeilijk. Er zijn meerdere partijen betrokken met hun eigen doelen en belangen, en hun eigen cultuur. Besturing goed inregelen is vaak lastig omdat iedereen mee moet bewegen. We bespreken een aantal tactieken die hierbij kunnen helpen.

 

Aanmelden

Klik hier voor meer informatie over inhoud, beschikbaarheid en prijzen en laat uw vraag en e-mailadres achter.

 

Voor meer informatie neem contact op met Mirjam Verheijen:

  mirjam.verheijen@mxi.nl
  Of kijk op: www.akkadeemi.nl