of 59190 LinkedIn

Serious Gaming brengt gemeentebesturen in gesprek

Serious Gaming brengt gemeentebesturen in gesprek. 'Hoe krijgen wij meerdere burgemeesters, wethouders, gemeentesecretarissen en managers van een aantal samenwerkende gemeenten constructief met elkaar in gesprek over gevoelige thema's binnen de Gemeenschappelijke Regeling?'
Reageer

M&I/Partners staat regelmatig voor de uitdaging om bestuurders en managers op een veilige en constructieve manier met elkaar in gesprek te brengen, terwijl de thematiek vaak de nodige sentimenten aan de oppervlakte brengt. M&I/Partners heeft een onderscheidende en succesvolle methode tot haar beschikking: Serious Gaming.

'Hoe krijgen wij meerdere burgemeesters, wethouders, gemeentesecretarissen en managers van een aantal samenwerkende gemeenten constructief met elkaar in gesprek over gevoelige thema's binnen de Gemeenschappelijke Regeling?'

Dit was de belangrijkste uitdaging waar adviseurs van M&I/Partners in oktober van 2016 voor stonden. Het onderwerp, automatisering en informatisering, was bovendien niet voor alle aanwezigen even concreet en tastbaar.

De adviseurs van M&I/Partners zijn erin geslaagd om een onderscheidende bijeenkomst neer te zetten, waarbij alle gemeenten vertegenwoordigd waren. Het doel van de sessie werd bovendien behaald: een constructief gesprek voeren over belangrijke thema's zoals samenwerken, harmoniseren, investeren en aansturen.

Het gesprek leverde waardevolle input op voor het uiteindelijke adviesrapport en nog belangrijker; de gemeentebesturen hebben een belangrijke stap in de goede richting gezet naar succesvolle samenwerking.

Het geheim van dit succes? Serious Gaming.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie?

Neem dan contact op met Vincent Ruijter of Johan Boomgaard. Wij helpen u graag om ook binnen uw organisatie gevoelige thema’s op een veilige en constructieve manier bespreekbaar te maken.

Vincent Ruijter
 
 
Vincent Ruijter
  vincent.ruijter@mxi.nl
  06 - 12 17 72 67
 
Johan Boomgaard
 
 
Johan Boomgaard
  johan.boomgaard@mxi.nl
  06 - 10 87 46 40