of 59190 LinkedIn

Intensieve communicatiecursussen voor professionals

Reageer

Nieuw: Kies voor een online cursus bij Erasmus Academie!

Startdata 19 oktober 2016 of 23 november 2016

Hoe kun je een betere schrijver worden?

AfbeeldingExclusief voor Erasmus Academie heeft online schrijversacademie Editio intensieve communicatiecursussen ontwikkeld. De opleidingen van Editio volgen een specifieke, online methode met aansprekende schrijvers/docenten, kleine groepen (nooit meer dan 10 deelnemers) met veel aandacht (feedback) voor elke individuele deelnemer. De online communicatiecursussen van Editio zijn gebaseerd op het model van het Creative Writing Program van de Universiteit van Oxford.

 

Het betreft de onderstaande cursussen waarvoor inschrijving vanaf heden open staat:

 

  1. Speechwriting - Na het doorlopen van deze cursus zijn de deelnemers in staat om voor henzelf of voor anderen een heldere en overtuigende speech te schrijven.
  2. Corporate Storytelling – Deelnemers maken kennis met de basisprincipes van corporate storytelling en hoe je die in een zakelijke praktijk kunt toepassen. Je leert verhalen inzetten voor een zakelijk doel: marketing, interne of externe communicatie, PR, leiderschap, speechen of bloggen.
  3. Schrijven voor het Web - Na afronding van deze cursus kunnen de deelnemers teksten voor websites schrijven die informatief en activerend zijn in overeenstemming met het online leesgedrag,
  4. Beleidsnotities met impact - Na afronding van deze cursus kunnen de deelnemers een helder opgebouwd betoog presenteren, waarin op logische en overtuigende wijze een ontwikkeling of standpunt onder de aandacht wordt gebracht.
  5. Journalistieke longreads - Na deze cursus weten deelnemers een goed idee te vinden voor een narratief verhaal. Hoe research te doen, waar het passende materiaal te vinden, hoe je het materiaal ordent en het verhaal opbouwt. Afsluitend schrijven de deelnemers een narratieve reportage.
  6. Bloggen - Na deze cursus zijn de deelnemers in staat om korte, puntige stukken te schrijven over hun favoriete onderwerp. Je leert sterke artikelen te schrijven, perfect voor op een online blog. Je leert zo te schrijven dat de blogs ook SEO-proof zijn.

 

De online communicatie cursussen van Editio worden door Alumni gemiddeld beoordeeld met een 8. De cursussen worden begeleid door verschillende docenten: Mieke Bouma, Walter van den Berg, Joris van Casteren, Wim de Jong, Linda Polman, Corona de Wert en Aukelien Weverling.

 

Inschrijven

AfbeeldingInschrijven is online mogelijk via www.erasmusacademie.nl/online_opleidingen.

Wilt u meer weten, of heeft u vragen neem dan contact op met Mariëlle Elenbaas Programmamanager bij Erasmus Academie (T 010-4082126/ E elenbaas@erasmusacademie.nl).