of 59185 LinkedIn

ICT Samenwerking West Brabant West - Inrichting ICT-organisatie

Reageer

De gemeenten Bergen op Zoom, Etten-Leur, Roosendaal en Moerdijk (BERM-gemeenten) werken samen op het gebied van ICT en hebben een gezamenlijke ICT-organisatie ingericht, namelijk ICT Samenwerking West Brabant West (ICT WBW). Over de exacte inhoud van de samenwerking moeten op onderdelen nog aanvullende afspraken worden gemaakt, zoals over de precieze dienstverlening van ICT WBW en de verdeling van de kosten van die dienstverlening.

Op hoofdlijnen was daar al overeenstemming over, maar nu komt het aan op de details. In dat kader hebben de BERM-gemeenten en ICT WBW aan M&I/Partners gevraagd om assistentie te verlenen bij het vervaardigen van een Producten Diensten Catalogus (PDC). Deze catalogus beschrijft precies welke producten en diensten in welke kwaliteit en tegen welke condities (waaronder prijs) bij ICT WBW kunnen worden afgenomen. Een extra uitdaging hierbij was de PDC zo kort en bondig, maar ook zo compleet, eenduidig en helder mogelijk neer te zetten.

 

ICT-samenwerking laten renderen

Onder begeleiding van M&I/Partners is gekozen voor een benadering waarin de gemeenten hun behoeften uitsluitend in functionele termen mochten aangeven. Vervolgens is ICT WBW met een voorstel gekomen voor de (technische) invulling van die behoeften. “Op die manier ontstaat eerder een gemeenschappelijke lijn, die noodzakelijk is om de ICT-samenwerking ook echt te laten renderen,” André van Nijkerken, principal adviseur bij M&I/Partners.

De PDC is inmiddels in concept klaar en wordt nu met de respectievelijke achterbannen besproken. Daarna wordt de PDC in besluitvorming gebracht en worden de prijzen van de in de PDC beschreven producten en diensten bepaald. Die prijzen zijn weer de basis voor de budgettering van ICT WBW.

 

 

André van NijkerenAndré van Nijkerken en Karlijn van Doorn (M&I/Partners) zien terug op een constructieve en plezierige samenwerking met de BERM-gemeenten en ICT WBW en zijn graag bereid om hun ervaringen met intergemeentelijke ICT-samenwerkingen ook met andere partijen te delen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met André van Nijkerken

andré.van.nijkerken@mxi.nl
06 - 10 15 63 05