of 59185 LinkedIn

Erasmus Academie prolongeert CEDEO erkenning

Erasmus Academie prolongeert CEDEO erkenning. 100% klanttevredenheid maatwerkopleidingen, 89% open opleidingen.
Reageer

100% klanttevredenheid maatwerkopleidingen, 89% open opleidingen.

Erasmus Academie heeft zich voor twee jaar opnieuw verzekerd van CEDEO-erkenning. Voor maatwerkopleidingen geeft net als vorig jaar 100% van onze klanten aan tevreden tot zeer tevreden te zijn met de inhoud van de programma’s, de prijs en de dienstverlening van Erasmus Academie. Voor onze open opleidingen is ruim 89% tevreden tot zeer tevreden. Cedeo is de onafhankelijke certificerende instantie voor organisaties actief op het gebied van de human resources improvement.

“Het geheel is heel transparant. Men luistert goed en denkt met ons mee. Al met al vind ik het goed georganiseerd”, reageert een van de respondenten in het jongste CEDEO-onderzoek naar de prestaties van Erasmus Academie. Op basis van interviews met klanten van zowel open als maatwerkopleidingen, wordt een beeld gevormd van de kwaliteit van de opleidingen. Die is goed, kunnen we op basis van het rapport concluderen.

 

Ad Hofstede, directeur van Erasmus Academie, is verheugd over de verlengde erkenning. “Je weet dat je goede mensen in dienst heb, gebruikmaakt van topdocenten en de kwaliteitsbewaking goed op orde is, maar de echte proef is als je klanten het bevestigen, dat is waarvoor we het doen.” Voor Hofstede is het geen reden om nu achterover te gaan zitten. “ Er zijn altijd verbeterpunten, daarom zijn dit soort onderzoeken ook zo goed. En de waardering van onze open opleidingen moet naar de 95 procent. De verbeterpunten zitten hem vooral in de randvoorwaarden, over de inhoud van onze programma’s en onze docenten, is vrijwel iedereen unaniem tevreden.”

 

Deelnemers in het CEDEO-onderzoek worden ondervraagd over de informatie vooraf en de inhoud van de opleidingsprogramma’s, de kwaliteit van docenten, de organisatie, prijs-kwaliteitverhouding en het na-traject. “Aangezien het een postacademische opleiding betreft, word je in korte tijd klaargestoomd. Deze manier van lesgeven spreekt mij aan”, reageert een van de geïnterviewde. En over de docenten: “Zij zijn allen experts op een bepaald onderdeel en weten ons goed te boeien. Dat komt mede omdat zij gedreven zijn en vol passie over hun vakgebied hebben verteld. Tevens vond ik dat zij een juiste verbinding tussen theorie en casuïstiek wisten te leggen.”

 

Het CEDEO-onderzoek wordt elke twee jaar herhaald om het keurmerk ‘Cedeo-erkend’ te kunnen verlenen. Cedeo doet dit op basis van klanttevredenheid, kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid. Minimaal 80% van de klanten en opdrachtgevers moeten aangeven 'tevreden tot zeer tevreden' te zijn over de dienstverlening, de samenwerking en de behaalde resultaten. Daarmee is Cedeo de enige gespecialiseerde instantie voor de auditing en certificering van HR-dienstverleners.