of 59130 LinkedIn

Bouw Sportstad Buiten officieel van start

Bouw Sportstad Buiten officieel van start. De grond bij het Abe Lenstra stadion had nog geen bestemming gekregen, Sportstad Heerenveen zag kansen om buiten unieke sportfaciliteiten te maken.
Reageer

Schaatser Michel Mulder en wethouder Jelle Zoetendal van gemeente Heerenveen hebben maandag 7 maart het officiële startschot gegeven voor de bouw van Sportstad Buiten in Heerenveen.

 

AfbeeldingTwee talenvolle skeeleraars legden de eerste 200 meter af. Nu nog op asfalt, straks op de indoor skeelerpiste. De grond bij het Abe Lenstra stadion had nog geen bestemming gekregen, Sportstad Heerenveen zag kansen om buiten unieke sportfaciliteiten te maken. Antea Group heeft meegeholpen in de voorbereiding en voert het plan ook uit.

 

 

Sportstad Buiten

Op het braakliggende terrein wordt onder andere een indoor skeelerpiste gerealiseerd; de eerste in Nederland! De 200 meter baan is geschikt voor nationale en internationale skeelertoernooien. Er is ook ruimte voor de Friese sport fierljeppen, daarvoor worden vijf jeugdschansen aangelegd. Daarnaast komen er nog vier beachvolleybalvelden en is er plek voor urban sports zoals skaten, freerunning en outdoorfitness. In augustus 2016 moet het project klaar zijn.