of 59318 LinkedIn

Big Data, zo werkt het in de praktijk

Reageer

Jubileumsymposium 30 jaar M&I/Partners.

In het kader van ons jubileum hebben wij de gewoonte om na elke vijf jaar een kosteloze opdracht voor rekening van M&I/Partners uit te voeren waarbij we met onze ICT-kennis een maatschappelijke organisatie helpen hun diensten te verbeteren. We onderzochten dit jaar samen met de afdeling Psychiatrie van het UMC Utrecht Hersencentrum, of Big Data behulpzaam is om de behandeling van psychiatrische ziekten te verbeteren. Donderdag 19 november presenteerden wij de resultaten van dit onderzoek tijdens ons jubileumsymposium 'Big Data, zo werkt het in de praktijk'.

Floor Schepers, medisch hoofd afdeling Psychiatrie bij het UMC Utrecht en opdrachtgever voor onze jubileumopdracht, koppelde Big Data aan de Psychiatrie. Floor ging in op wat de vragen zijn waar zij met behulp van Big Data meer zicht in willen krijgen. Floor wil met behulp van Big Data een patiënt plotten. 'Niet een groep maar een individuele patiënt zodat we kunnen achterhalen welke behandeling bij hem of haar het beste past.


Alisa Westerhof en Folkert Jan de Groot, senior adviseurs bij M&I/Partners, betraden na Floor het podium waarbij zij in gingen op het gedane onderzoek, de aanpak ervan en wat zij ervan geleerd hebben. Tevens geven we een doorkijk naar de gebruikte technologie.

 

Na een korte pauze werd het thema Big Data vanuit twee andere invalshoeken belicht. Illusionist en mentalist Jan Reinder nam ons mee in de wereld van de illusie. Dat doet hij al meer dan vijftien jaar op grote internationale podia en inmiddels ook wekelijks op TV.

 

Ap Dijksterhuis, hoogleraar Psychologie van het onbewuste aan de Radboud Universiteit Nijmegen sloot de middag af. Ap houdt zich bezig met het onderzoeken en verklaren van menselijk gedrag en nam de gasten mee in de wereld van het onbewuste en wat dat dan met Big data doet.

 

Medio december 2015 publiceren wij een handreiking waar onze lessons learned rondom de jubileumopdracht bij het UMC Utrecht nog verder worden uitgediept. Wij houden u op de hoogte!

 

Klik hier voor meer informatie over de jubileumopdracht.