of 59190 LinkedIn

Al 20 jaar inspirerend onderwijs van Erasmus Academie

Reageer

Erasmus Academie, onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam, verzorgt al 20 jaar inspirerend postacademisch onderwijs voor professionals. Maar dat is niet het enige. Ook het hoger onderwijs voor 50-plussers (Hovo Rotterdam), het Trainings- en ontwikkelingsplatform voor personeel van de Erasmus Universiteit zelf (TOP) en - nieuw dit jaar - de Rotterdam Summer School vallen onder Erasmus Academie. Door de jaren heen is ons doel hetzelfde gebleven, maar het motto verandert.

De doelstelling van Erasmus Academie is om onderwijs te bieden waarmee wetenschappelijke kennis toegankelijk en bruikbaar wordt gemaakt voor maatschappelijk nut: valorisatie. Dat doet ze door samen te werken met wetenschappers die specialist zijn op hun vakgebied en met experts uit de praktijk. Ad Hofstede, directeur van Erasmus Academie: “ Wij onderscheiden ons door de combinatie van science and practice; theoretische kennis toegepast op de praktijk van onze deelnemers.”

 

In 1996 begon Erasmus Academie als Erasmus Plus, tien jaar later veranderde dit in de huidige naam. Het motto in die tijd was: ‘Een leven lang leren’. Ad Hofstede: “Men werd zich er steeds meer bewust van dat werknemers zich permanent moeten bijscholen in een wereld die alsmaar sneller verandert. Ook herscholing hoort daarbij, niemand heeft immers meer een baangarantie.”

 

Zich bewust van de impact van kennis, veranderde Erasmus Academie een aantal jaren geleden de slogan in: ‘Kennis die je leven verandert.’ Ontstaan vanuit de overtuiging dat elke toegevoegde kennis uiteindelijk niet alleen van invloed is op je eigen leven, maar ook anderen beïnvloedt, inclusief de organisaties waarvoor je werkt.

 

Heden ten dage is het motto: ‘Tijd voor verdieping’. Immers: dat je een leven lang leert en dat kennis je leven verandert, is wel bekend. In deze tijd is het belangrijker op te roepen om af en toe uit de waan van alledag te stappen en ruimte te maken om kennis en vaardigheden toe te voegen aan wat je al weet en kunt. Uitloggen en tijd maken. Wanneer zou dat gemeengoed zijn?

 


Nadere informatie

Voor meer informatie en vragen kunt u zich wenden tot
Arlette Geerlings, adjunct-directeur van Erasmus Academie
geerlings@erasmusacademie.nl / 010 – 408 86 87