of 59250 LinkedIn

Afvangen fijnstof met Open Air Line ESP

Vorige week heeft het Octrooicentrum Nederland officieel het octrooi verleend op de Antea Group uitvinding Open Air Line ESP.
Reageer

Vorige week heeft het Octrooicentrum Nederland officieel het octrooi verleend op de Antea Group uitvinding Open Air Line ESP.

De octrooiaanvraag voor deze vinding dateert van eind 2013 terwijl het idee om fijn stof af te vangen al stamt uit 2009 en zijn oorsprong vindt in de conclusies van het Rijkswaterstaat IPL programma (Innovatie Programma Luchtkwaliteit). Dit idee is in nauwe samenwerking met de afdeling Electrical Energy Systems van de TU Eindhoven verder ontwikkeld tot de Open Air Line ESP.

 

Het is een systeem waarmee in de buitenlucht met name ultrafijn stof met afmetingen van 10-300 nanometer effectief wordt afgevangen. Het systeem werkt op basis van elektrostatische precipitatie (ESP) en is ontwikkeld om als een lijnvormige structuur boven op een geluidscherm een barrière te vormen tegen het ultrafijn stof van auto's. Achterliggende woongebieden worden zodoende beschermd tegen deze meest schadelijke deeltjes voor de gezondheid.

 

Als uitvinder staat collega Bob Smulders in de boeken!

 

Contact

Bob Smulders

M: +31 (0)6 10 92 14 98
E: bob.smulders@anteagroup.com

 

René de Boer

T: +31 (0)162 48 72 66
M: +31 (0)6 53 40 36 18
E: rene.deboer@anteagroup.com