of 64621 LinkedIn

GGD: Amsterdamse darkrooms zijn smerig

3 reacties
Veel darkrooms in Amsterdam zijn vies. De hygiëne laat vaak te wensen over. Dat blijkt uit een woensdag verschenen onderzoek van de GGD in de hoofdstad. Inspecteurs van de organisatie brachten een bezoekje aan negen van deze donkere kamers waar homo's het met elkaar doen.

Ventilatie
De bouw en inrichting van de darkrooms bevorderen de hygiëne vaak niet erg. In zes gevallen was de constructie van de ruimte zodanig dat goed schoonmaken moeilijk is. Op zeven plekken was er geen goede ventilatie.

Schoonmaakschema
De kamertjes kunnen bovendien heel wat beter worden schoongemaakt. Zes van de onderzochte darkrooms waren zichtbaar vies. In zeven gevallen ontbrak een schoonmaakschema. Op evenzoveel plekken werd er niet goed schoongemaakt en gedesinfecteerd.

Handen wassen
Verder constateerde de GGD dat er in vijf van de negen darkrooms geen gelegenheid was om de handen te wassen. Op sommige punten deden de ontmoetingsplaatsen het wel goed. Zo stond er in de meeste wel een afvalemmer.

Opdracht gemeente
De gemeente gaf opdracht tot het onderzoek. Zij wilde namelijk weten of door extra toezicht op de hygiëne in darkrooms het aantal seksueel overdraagbare aandoeningen zou dalen. De GGD concludeert echter dat het in de kamertjes wel vaak een smeerboel is, maar dat dat niet leidt tot meer geslachtziektes. Die hangen veel meer samen met 'de door de bezoekers gebezigde sekstechnieken'. In Amsterdam zijn voor zover bekend achttien darkrooms. Die zitten in clubs, bars, sauna's of seksbioscopen.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Vacatures

Klik hier voor alle vacatures

Dossier: coronavirus

Afbeelding

 

In dit dossier leest u alle artikelen van Binnenlands Bestuur over het coronavirus.