of 65101 LinkedIn

Geschorste ambtenaar op PvdA-lijst Midden-Drenthe

Erik Koerts, een geschorste ambtenaar van de afdeling Wegen en Kanalen op het provinciehuis in Assen, staat op de PvdA-kieslijst van Midden Drenthe.
1 reactie

Eén van de vier ambtenaren die eind februari door de provincie Drenthe zijn geschorst wegens 'het vermoeden van ernstig plichtsverzuim', is vicefractievoorzitter Erik Koerts van de PvdA in de gemeente Midden-Drenthe.

Wegen en kanalen
Dat bevestigde Edo Staudt, voorzitter van de plaatselijke afdeling van de sociaaldemocraten, maandag. 
Koerts is teamleider van de afdeling Wegen en Kanalen op het provinciehuis in Assen. Staudt zegt niet precies op de hoogte te zijn waarvan het raadslid wordt beschuldigd. ,,Waar en wanneer nodig houdt hij ons op de hoogte.''

Vierde raadsperiode
Koerts staat op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag. Volgens Staudt was die al opgesteld toen de man door zijn werkgever enkele weken geleden op non-actief werd gesteld. Hij zou opgaan voor zijn vierde raadsperiode.

Diefstal en fraude
De provincie laat op dit moment een onderzoek uitvoeren en wil daarom niet inhoudelijk op de zaak ingaan. Volgens Dagblad van het Noorden zouden de vier ambtenaren zich schuldig hebben gemaakt aan diefstal en fraude. De provincie wil dat niet bevestigen. De PvdA in Midden-Drenthe wacht het onderzoek eerst af. ,,Dan is het aan het bestuur om te bezien wat er moet gebeuren'', aldus Staudt.
Verstuur dit artikel naar Google+

Vacatures

Dossier: coronavirus

Afbeelding

 

In dit dossier leest u alle artikelen van Binnenlands Bestuur over het coronavirus.