Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Wooncorporatie wil af van zinkend schip

De Rotterdamse wooncorporatie Woonbron wil af van het ss Rotterdam. Dat heeft de corporatie maandag laten weten. Woonbron wil de ss Rotterdam zo snel mogelijk verkopen, ,,maar wel voor een redelijke prijs''. Dat heeft de corporatie maandag gezegd.

07 juni 2011

Kostbare renovatie
Het schip kwam de laatste jaren regelmatig in het nieuws, door de miljoenenverslindende renovatie die Woonbron in de problemen bracht. Het voormalige stoomschip doet nu, aan de kade van het schiereiland Katendrecht, dienst als onder meer hotel.


Volkshuisvestelijk kapitaal
Een woningcorporatie behoort niet op deze schaal zelfstandig volkshuisvestelijk kapitaal aan te wenden voor (semi)commerciële, maatschappelijke projecten die niet direct tot verhoging van woonkwaliteit en woninguitbreiding leiden, aldus Bert Wijbenga, bestuursvoorzitter van Woonbron.


Commerciële misser  

In februari vorig jaar opende het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn de deuren voor publiek. Het eerste jaar kwamen er zo’n 500.000 bezoekers en bedroeg de totale omzet 40 miljoen euro. De exploitatiemaatschappij verwachtte in het eerste jaar ongeveer 100.000 gasten. ,,Ik heb er alle vertrouwen in dat het schip een commercieel succes gaat worden'', zei Onno van den Brink, directeur van Rederij De Rotterdam op de dag van de opening.


Onder toezicht 

Woonbron dacht in 2005 6 miljoen euro uit te trekken voor de aanschaf en het opknappen van het 228 meter lange stoomschip. Door tegenvallers, onder andere met de verwijdering van asbest, zijn de kosten opgelopen tot ruim 240 miljoen euro. De opening was aanvankelijk voorzien voor de zomer van 2009, maar werd uitgesteld. Woonbron, die door de verbouwingskosten in grote problemen raakte, werd tijdelijk onder financieel toezicht geplaatst.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie