financiën / Partnerbijdrage

Gemeentes willen ondernemersklimaat weer een impuls geven

Met vertrouwen de toekomst tegemoet!

14 juni 2022
Oscar

‘Je merkt het enorm: gemeentes willen het ondernemersklimaat in de stad, wijken, straten weer een impuls geven. Ze willen het ondernemerschap weer aanwakkeren.’, aldus Oscar Dragt, Adviseur Opleidingen bij Qredits.

Als Adviseur Opleidingen krijg je dat als geen ander mee. De afgelopen weken heeft Oscar diverse afspraken gehad in het land met gemeentes, om de programma’s Ondernemersschool en Toekomstgericht Ondernemen onder de aandacht te brengen. ‘Gemeentes waarderen de ondernemers in hun gemeente enorm. Dat hoor ik in alles. Zij vertellen me hoeveel bedrijven voor de stad betekenen en hoe trots ze daarop zijn.’, vertelt Oscar. Gemeentes willen bestaande ondernemers weer met vertrouwen de toekomst tegemoet laten gaan.

Toekomstgericht Ondernemen

Luisterend naar deze uitspraken, past het programma Toekomstgericht Ondernemen perfect bij de gemeentes. Het is hét lesprogramma waarmee jij ondernemers uit jouw gemeente helpt met vraagstukken voor een duurzame oplossing. Tijdens het lesprogramma wordt niet alleen een grondig plan gemaakt om de ondernemer toekomstbestendig te maken, maar er wordt ook een route uitgestippeld voor de ondernemer. Een soort ondernemersreis, waarin staat waar de ondernemer over een aantal jaren kan staan.

Het programma is nog redelijk nieuw, Qredits is namelijk in het coronajaar gestart met het programma Toekomstgericht Ondernemen. Op het moment dat bestaande ondernemers wel een steuntje in de rug konden gebruiken. ‘Nu merken we dat het programma juist wordt ingezet om ná corona weer verder te gaan als bestaande ondernemer. Het geeft ondernemers weer frisse energie.’, vertelt Oscar. In die tijd hebben we al 15 gemeentes blij kunnen maken met het programma en ruim 100 ondernemers weer vertrouwen in de toekomst gegeven.

Ondernemersschool

‘Gemeentes willen ondernemerschap boosten. En daarom willen gemeentes niet alleen bestaande ondernemers vertrouwen geven, maar willen zij ook starters een helpende hand bieden. Daar is de Ondernemersschool een perfect programma voor.’, vertelt Oscar. Als startende ondernemer komt er namelijk veel op je af. De Ondernemersschool is hét lesprogramma waarmee jij, als gemeente, de startende ondernemer een springplank biedt voor een vliegende start.

Oscar is blij om te zien dat de beide programma’s zo goed worden ontvangen. ‘Ik vind het fijn om te zien dat gemeentes er weer mee bezig zijn. Binnenkort starten in diverse gemeentes alweer nieuwe lesprogramma’s!

Niet alleen de gemeentes, maar ook de ondernemers zijn blij dat de lesprogramma’s worden aangeboden. In totaal hebben we al 82 Ondernemersscholen gedraaid en daarmee ruim 1.000 ondernemers kunnen helpen met het startend van hun onderneming!

Wil jij ondernemers in jouw gemeente helpen starten of groeien?


Kijk dan eens op de website of neem voor meer informatie contact met ons op via academy@qredits.nl of via 0546-534010. We denken graag met je mee! 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.