financiën / Partnerbijdrage

Gemeente Waadhoeke biedt ondernemers een helpende hand

Rinze Kiemel, beleidsadviseur bij de gemeente draagt actief bij aan ondernemerschap

25 juli 2022
Rinze Kiemel

De gemeente Waadhoeke kijkt om naar haar ondernemers. Dat vertelt Rinze Kiemel, beleidsadviseur bij deze Friese gemeente. ‘Ondernemerschap is voor ons ontzettend belangrijk. We hebben al veel ondernemers, maar zien er ook steeds meer bij komen. Ik merk dat steeds meer mensen willen starten met ondernemen of willen doorgroeien met ondernemen, gemeente Waadhoeke helpt hen bij het zetten van de juiste stappen, vertelt hij. In samenwerking met Qredits biedt hij het lesprogramma Toekomstgericht Ondernemen aan in de gemeente.

Er spelen veel vraagstukken bij ondernemers

‘In de gemeente proberen we op verschillende manieren aandacht te geven aan onze ondernemers. Zo organiseren we bijeenkomsten, hebben we een programma voor startende ondernemers en komt daar nu Toekomstgericht Ondernemen bij.’, vertelt Rinze.

Op die manier blijft de gemeente Waadhoeke betrokken bij haar ondernemers en weet ze welke vraagstukken er spelen. Er speelt veel op dit moment en met name zaken die gericht zijn op de toekomst. ‘De één heeft een vraagstuk op het gebied van duurzaamheid, de ander vraag zich af hoe zij personeel het beste kunnen inzetten. Er speelt veel op dit moment.’ Al die vraagstukken zijn voor de gemeente Waadhoeke reden om een helpende hand te bieden.

‘Ik wil iets betekenen voor ondernemers in de gemeente’

Twee jaar geleden maakte Rinze de overstap van de Hanzehogeschool Groningen naar de gemeente Waadhoeke. Hij wou daar graag actief bijdragen aan het ondernemerschap. Echt iets betekenen voor de ondernemers in zijn gemeente. ‘Ik kende Egberdien, bedrijfsadviseur bij Qredits. Met mijn doel in mijn achterhoofd ben ik haar gaan vragen of Qredits iets konden betekenen voor de ondernemers binnen mijn gemeente.’ vertelt Rinze.

Toekomstgericht Ondernemen

Qredits en de gemeente Waadhoeke besloten samen het programma Toekomstgericht Ondernemen aan te bieden in de gemeente. Tijdens het lesprogramma houden ondernemers hun bedrijf tegen het licht. Ze krijgen tools om meer bewust hun keuzes te maken voor de toekomst.

Het programma speelt ontzettend in op de actualiteit. We zitten er nu midden in, wat betekent dat de lessen zijn geweest en de ondernemers hun plan aan het schrijven zijn. Ik hoor veel positieve geluiden.’ Rinze merkt dat deelnemers verschillende redenen hebben om deel te nemen aan het programma. Iedere ondernemer zit in een andere fase. ‘Dat maakt dat de ondernemers veel van elkaar leren.’ vertelt Rinze.

Volgens Rinze zit de kracht van het programma in de brede oriëntatie, de gastsprekers én het feit dat er een duidelijke planning is. ‘De ondernemer weet precies wat ze krijgen aan het eind van de rit. Een concreet plan. Je merkt dat het echt bijdraagt aan het maken van keuzes als het gaat om de toekomst van de ondernemers.

Een reis door de gemeente

Het programma kent geen vaste locatie, maar reist door de gemeente. Hierdoor komen de ondernemers op diverse inspirerende locaties, wat bijdraagt aan de leerzame ervaring. ‘Ik ben voorstander van op bezoek gaan, dingen laten zien en ervaren. Ondertussen hebben we al een aantal locaties gehad. Het is niet alleen leuk voor de ondernemer om zijn/haar locatie te laten zien, het zorgt ook voor inspiratie bij de anderen.’

Deze unieke aanpak zorgt voor veel verbinding in de gemeente. Iets wat de gemeente Waadhoeke erg belangrijk vindt. En daar dragen zij zelf ook aan bij. ‘Wij zijn altijd bereikbaar voor de ondernemers. Laat zien dat je er voor de ondernemers bent en zorg er voor dat ze je kunnen vinden. Op die manier kunnen wij echt een helpende hand bieden. Verbinding is essentieel.’

Wil jij ondernemers in jouw gemeente helpen starten of groeien?


Kijk dan eens op de website of neem voor meer informatie contact met ons op via academy@qredits.nl of via 0546-534010. We denken graag met je mee! 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.