financiën / Partnerbijdrage

Gemeente Den Haag biedt ondernemers een vliegende start

De kracht van de Ondernemersschool.

10 mei 2022

Ondernemers uit jouw gemeente wagen de sprong; ze gaan een eigen zaak beginnen. En dat is een hele stap! Als gemeente begrijp je namelijk maar al te goed: je begint niet zomaar een bedrijf. De ondernemer gaat zijn droom achterna.

Hoe mooi ondernemen ook is, bij het starten van je eigen bedrijf komt er genoeg op je af. Ook genoeg waar starters niet direct voor kiezen. Zoals het zwoegen op een ondernemingsplan of het klungelen met de boekhouding. Als zelfstandig ondernemer is er al genoeg wat je zélf moet uitvinden. De Ondernemersschool helpt bij de basis. En Gerard Kroon, beleidsmedewerker bij de Gemeente Den Haag geeft Haagse ondernemers deze kans op een vliegende start!  

De Gemeente Den Haag heeft al meer dan 12 Ondernemersscholen gegeven en daarmee al zo’n 240 ondernemers geholpen bij de start van hun onderneming. Enorm waardevol, volgens Gerard. Hij vertelt over het succes van de Ondernemersschool in zijn gemeente.  

De kracht van de Ondernemersschool

‘’Veel ondernemers stoppen na drie jaar weer met hun onderneming, met als grootste oorzaak: onvoldoende voorbereiding. De Ondernemersschool helpt ons ondernemers wél goed voorbereid te laten starten.’’, vertelt Gerard. Wat hij zo sterk vindt aan de Ondernemersschool? ‘’Ieder aspect van het ondernemerschap wordt besproken. En zélfs het boekhouden vinden ze op een gegeven moment toch wel interessant!’’

Tijdens de tien weken van het programma wordt niet alleen inhoudelijk over het ondernemerschap gesproken, maar is er ook ruimte om te sparren met medeondernemers. Bij de Ondernemersschool in Den Haag is het contact onderling veelzijdig aanwezig. ‘’De ondernemers steunen elkaar’’, aldus Gerard. Klassikaal ontdekken ondernemers niet alleen hun ondernemerschapskwaliteiten, maar worden ze ook vaardig in het ondernemen. Na deze tien weken hebben deelnemers een sterk ondernemingsplan staan, die zij onder begeleiding van docenten: ervaren ondernemers en professionals, hebben gemaakt.

Win-winsituatie

De kracht van een sterk ondernemingsplan zit het in zekerheid die de ondernemer krijgt. ‘In de gemeente streven we er altijd naar dat zo min mogelijk ondernemers stoppen met ondernemen. Je ziet ook door de Ondernemersschool dat ondernemers eerder personeel aan durven te nemen. De ondernemer krijgt meer zekerheid en daardoor voorkom je dat het vaker mis gaat. Dat betekent ook weer: minder beroep op de bijstand, dus minder kosten voor de gemeente. Dan praat je over een win-winsituatie.’’, aldus Gerard.

Wil jij ondernemerschap in jouw gemeente ook een boost geven?


Kijk dan eens op de website of neem voor meer informatie contact met ons op via ondernemersschool@qredits.nl of via 0546-534010. We denken graag met je mee!

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.