financiën / Partnerbijdrage

‘De Ondernemersschool was één groot leerfestijn’

Maaike nam deel aan de Ondernemersschool bij de gemeente Zoetermeer.

27 juni 2022
Maaike Grovenstein

Maaike Grovenstein is een succesvol onderneemster: ze runt haar eigen fysiopraktijk en werd zzp’er van het jaar in 2021. Hoe dat is begonnen? Het begon in 2016, toen Maaike deelnam aan de Ondernemersschool bij de gemeente Zoetermeer.

Maaike: ‘In 2015 liep ik tegen iemand aan van de gemeente Zoetermeer, bij een evenement van de KvK. Ze vertelde me dat ze een Ondernemersschool ging opstarten en vroeg mij of het me leuk leek om mee te doen. Nu stond ik te springen om een eigen fysiopraktijk te starten, dus schreef ik me in!’ Haar baan als fysiotherapeut bij het ziekenhuis had ze al opgezegd, want ze was vastberaden om voor zichzelf te beginnen. Maar hoe start je met ondernemen? ‘Ik kom niet uit een ondernemersgezin. Mijn ouders stonden dan ook niet te springen toen ik ze mijn plannen vertelde. Al hoewel, plannen? Ik had alleen een idee, maar een plan ontbrak nog.’, vertelt Maaike.

Deelname Ondernemersschool

Haar deelname aan de Ondernemersschool zorgde ervoor dat Maaike de stap durfde te zetten. ‘Ik leerde alles wat bij het ondernemerschap komt kijken. In de weken van de Ondernemersschool kwam er een boekhouder langs, iemand die me meer vertelde over marketing en we leerden om onszelf te pitchen. En nog veel meer. Online maakte ik mijn ondernemingsplan. Het was één groot leerfestijn, wat echt m’n ogen heeft geopend. Precies wat ik nodig had.’, vertelt Maaike. Ze hield er niet alleen kennis aan over, maar ook veel waardevolle contacten. ‘Dat is mij misschien nog wel meer waard. Ik heb echt een netwerk opgebouwd.’

‘Ik ben alleen maar gegroeid’

Hoe het na haar deelname is gelopen? ‘Eén stijgende lijn. Ik ben alleen maar gegroeid, zelfs in de corona tijd. En tegelijkertijd vond ik het ook spannend hoor. In mijn wijk zitten wel 10 fysiopraktijken, maar toch kwamen de klanten naar mij. Ik kan wel zeggen dat mijn praktijk is ontploft vanaf 2016.’, vertelt ze. Net als iedere andere ondernemer heeft Maaike ook fouten gemaakt, verkeerde keuzes gemaakt en in de verkeerde dingen geïnvesteerd. ‘Ik heb een keer voor 1500 euro flyers lopen uitdelen, dat werkte gewoon niet. Maar goed dat weet ik nu ook.’ Maaike laat zich niet zo snel uit het veld slaan en blijft altijd in mogelijkheden denken. Twee jaar geleden begon ze naast haar praktijk ook een online business. Een online fysio academie. ‘De online fysio academie heeft mij nóg meer kansen gegeven om door te groeien.’, vertelt Maaike.

Zzp’er van het jaar

Vorig jaar werd ze verkozen tot zzp’er van het jaar! Een enorme eer, waar ze ook maar al te trots op is. ‘Na het opgeven dacht ik, ach ik zie het wel. Maar toen ging ineens door naar de laatste 10 en werd ik uiteindelijk verkozen door de vakjury! Ik won een auto én werd zzp’er van het jaar. Wát een mooie prijs.’, vertelt ze trots.

De Ondernemersschool heeft mij echt een kickstart gegeven in de tijd dat ik niet wist waar ik moest beginnen. Ik kreeg handvaten en schreef een heel concreet plan. Daarnaast heb ik nog steeds contacten binnen de gemeente, KvK en Qredits.’

Wil jij ook ondernemers in jouw gemeente helpen starten of groeien?
 

Kijk dan eens op de website of neem voor meer informatie contact met ons op via academy@qredits.nl of via 0546-534010. We denken graag met je mee!

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.