financiën / Partnerbijdrage

De Ondernemersschool is een succes!

Ondernemer Peter Aantjes opende zijn eigen wijn- en bierwinkel: Proost

08 december 2022
peter aantjes

Je eigen bedrijf starten. Voor vele mensen een grote droom, maar de stap daadwerkelijk zetten vergt lef, de bereidheid om risico’s te nemen en nog veel meer. En als je de keuze dan eenmaal hebt gemaakt, komen er veel vragen op je af. Peter Aantjes kreeg antwoord op zijn startersvragen bij de Ondernemersschool in de gemeente Noardeast-Fryslân

Ondernemersschool in de gemeente

Begin 2022 las Peter in de krant dat zijn gemeente inwoners de mogelijkheid bood om deel te nemen aan de Ondernemersschool. Hét lesprogramma waarbij je als gemeente starters een helpende hand voor een vliegende start. De gemeente Noardeast-Fryslân biedt haar ondernemers deze kans. Samen met vier gemeenten in de regio laten zij zien hoe belangrijk ondernemerschap is en waar zij de helpende hand kunnen zijn. ‘Wij komen in beeld wanneer ondernemers complexere vragen hebben. Je kunt ons zien als een schakel tussen wat een ondernemer graag wil bereiken en hoe wij dat intern bij de gemeente vorm kunnen geven.’. Hoe de gemeente het programma ervaart lees je hier.

Met een Ondernemersschool certificaat op zak opende hij zijn eigen zaak

Om meer kennis over ondernemen op te doen, volgde Peter de Ondernemersschool. ‘Je leert de basisbeginselen van het ondernemen. Waar moet je aan denken bij het starten van een bedrijf? Hoe schrijf je een ondernemingsplan? Ik had al langer plannen om een eigen zaak te beginnen en heb je opgegeven. In tien weken leer je heel veel.’, vertelt Peter. Deze theorie zette hij om in de praktijk, met de opening van zijn eigen zaak: wijn- en bierwinkel Proost. Op vrijdag 25 november dit jaar, opende hij met een officiële opening de deuren.

Wil jij ondernemers in jouw gemeente helpen groeien?
Kijk dan eens op de website of neem voor meer informatie contact met ons op via academy@qredits.nl. Je kunt ook altijd contact opnemen met onze Adviseurs Opleidingen: Janniek Bruins 06-14300258 en Oscar Dragt 06-39342468. We denken graag met je mee!

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.