of 59794 LinkedIn

Bomen over palen

Gemeenten en lantaarnpalen. Die twee hebben wat met elkaar, zou je denken. Niet zelden worden ze in één adem genoemd. Deze week ook weer. Op bezoek bij vrienden, voor wier deur de straat aardig strak was opgeknapt, ging het een uur lang over lantaarnpalen en de gemeente. Boeiend? Reuze. Voor mij hadden we er nog wel een uur extra over mogen doorbomen.

Wat is het geval? Voor de deur van mijn vrienden stond al sinds jaar en dag een lantaarnpaal, zowat tegen de gevel aan. De lamp hing nog net niet in de slaapkamer, zeg maar. Na veel heen en weer gepraat met de gemeente, werd besloten dat de lantaarnpaal iets kon worden opgeschoven, richting straat. Toen het moment van herplaatsing daar was – het opgebroken trottoir was door de aannemer inmiddels al weer keurig dichtgelegd – weigerde de lichtmaatschappij de paal op de overeengekomen plek te zetten. Hij stond immers goed en van de nieuwe afspraak wist de chef straatverlichting niets. Bovendien was dan een paar meter nieuwe elektriciteitskabel nodig. Wat dat wel niet kostte?!

Pas na tussenkomst van een opgetrommelde gemeentebaas kwam er beweging in de zaak. De paal mocht worden verplaatst, maar niet op de aangewezen plek volgens de voornoemde chef. Na een week gedelibereer werd ook die hobbel geslecht en kon de stoep bij het gele kruisje worden opengelegd. Paal erin, tegels er weer omheen en klaar is Kees. Of nee, toch niet, de verkeers- en routebordjes moesten nog worden teruggehangen. Dat was het werk van een ander team. Na een paar dagen komt het busje voorrijden. Met de bordjes, maar zonder bevestigingsbeugels. Vergeten.

Een paar dagen later rijdt hetzelfde busje – met beugels! – opnieuw voor. Maar – nee, hè – de ladder vergeten. En zo ging het gesprek vrolijk verder, want de stoep moet wegens hoogteverschil in zijn geheel opnieuw worden gelegd.

En ik moest zeker met hun buren gaan praten. Daar hadden ze de lantaarnpaal midden op de oprit gepland. Naar verluidt hetzelfde gesteggel. De feestelijke opening is afgeblazen. Wegens budgetoverschrijding.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Vroeger regelde de overheid dat allemaal zelf maar sinds alles geprivatiseerd is, is er niemand meer die dit coördineert.