of 58952 LinkedIn

Supporter

Als trouw ADO-supporter volg ik elke wedstrijd van mijn favoriete voetbalclub. Met mijn sjaal in clubkleuren om, groen-geel, ook als het warm weer is. Meestal thuis, achter het tv-scherm, en soms in het eigen Haagse stadion. Vanachter je eigen tv en op de tribune heb je natuurlijk een fantastisch overzicht van wat er op het veld gebeurt. 

Veel beter dan de scheidsrechter die op het veld staat. En wat blijkt? Als de scheidsrechter een vrije trap tégen ADO fluit, dan is dat bijna altijd een helemaal foute beslissing. En als hij een vrije trap geeft vóór ADO, dan is dat bijna altijd volkomen terecht. Dan is er hooguit nog de opmerking dat er een gele kaart gegeven had moeten worden.

Natuurlijk, een beetje zelfreflectie kan geen kwaad. Af en toe moet je je mening toetsen aan de mening van anderen, nietwaar? En wat blijkt? Ik ben niet de enige die dat zo ziet. Nee, het hele supportersvak is het met me eens. Zonder uitzondering, elke keer weer, 90 minuten lang. Ook uit de herhaling op de tv, en ook een andere hoek bezien blijkt: fluiten tégen ADO was helemaal fout, fluiten vóór ADO was volkomen terecht. De scheids doet het in ongeveer de helft van de gevallen fout. Het ergste zijn de wedstrijden tegen de clubs uit de andere grote steden, Ajax, Feyenoord, Utrecht. Die clubs worden altijd bevoordeeld door de scheidsrechters, dat is niet te geloven.

U noemt ons ADO-supporters misschien vooringenomen. U mompelt heel zachtjes dat alle voetbalsupporters eencellig primitief zijn. U vraagt ons of we het niet merkwaardig vinden dat de objectieve scheidsrechter het alleen maar goed doet als hij vóór ADO fluit. Ik antwoord dan dat de wethouder financiën van elke gemeente er exact dezelfde principes op nahoudt. Als het rijk een fonds wil herverdelen ten nadele van zijn gemeente, dan vindt de wethouder financiën dat per definitie een helemaal foute beslissing.

Vooral de grote steden worden altijd gematst, zo vindt de wethouder. Maar als een minister een fonds wil herverdelen ten gunste van zijn gemeente, dan vindt zo’n wethouder dat altijd volkomen terecht. Dan is er hooguit nog de opmerking dat zijn gemeente compensatie wil omdat ze de afgelopen jaren te weinig heeft gekregen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.