of 59147 LinkedIn

De laatste communisten

Ons land is zo plat als een dubbeltje, daarom. Iedereen woont hier even hoog, dus is iedereen gelijk. Zonder overdrijven, Nederland is het laatste communistische land van Europa.

Als hier iets te verdelen is, dan geldt maar één ideaal: absolute en totale gelijkheid tussen alle mensen, in alle soorten en maten, waar ze ook wonen. Daarom hebben we die koopkrachtplaatjes, met duizenden huishoudtypen waarvan de koopkracht elk jaar even veel moet stijgen. ‘Hand in hand, kameraden’ is ons communistische volkslied.

Ook als het rijk het gemeentefonds verdeelt, is gelijkheid het ultieme doel. Maar, goed nieuws, daar komt misschien verandering in. Het Centraal Planbureau publiceert namelijk deze maand een onderzoek over wat er gebeurt als we het gemeentefonds niet meer verdelen voor maximale gelijkheid maar voor meer economische groei. En dat is een goed idee. Ik ben namelijk een voorstander van meer economische groei – wie overigens niet? De VVD heeft hierover al een motie ingediend in de Tweede Kamer.

Het vervolg laat zich wel raden. GroenLinks komt binnenkort met het voorstel om het gemeentefonds te verdelen op basis van de milieuvervuiling in elke gemeente. Ook een goed idee. Dat beperkt namelijk de milieuvervuiling, en ik ben tegen milieuvervuiling – wie overigens niet? De 50plus-partij wil gemeenten met veel ouderen een groter deel van het gemeentefonds geven, voor betere ouderenzorg. Ik gun het ze – wie overigens niet? De PVV laat het bedrag van elke gemeente niet meer afhangen van het geboorteland van de inwoners, onder het motto ‘alle mensen zijn gelijk’. Gelijkheid, daar ben ik ook voor – wie overigens niet? En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.

Alle politieke partijen kunnen zo leuke extra’s beloven: meer economische groei, minder milieuvervuiling, betere ouderenzorg, gelijke behandeling van alle mensen - en het kost geen cent op de rijksbegroting. Alle leuke extra’s zijn gratis, geregeld door de staat. De laatste keer dat een staat dat beloofde, was in de Sovjetunie vroeger. U voelt op uw klompen aan dat het moet misgaan als we zo gaan knutselen met het gemeentefonds.

Die beloftes zijn nooit waar te maken. Net als in de Sovjetunie vroeger. En u weet hoe het met de Sovjetunie afliep. Die bestaat niet meer.

Daardoor is Nederland het laatste communistische land van Europa.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.