of 59206 LinkedIn

Zutphens college bezuinigt (ook) op zichzelf

Het Zutphens college van B en W verlaagt haar eigen salaris als onderdeel van ingrijpende bezuinigingen. In totaal gaat de Hanzestad vanaf 2019 bijna 13 miljoen euro op jaarbasis bezuinigen.

Het Zutphens college van B en W verlaagt haar eigen salaris als onderdeel van ingrijpende bezuinigingen. In totaal gaat de Hanzestad vanaf 2019 bijna 13 miljoen euro op jaarbasis bezuinigen.

Tekort sociaal domein

Het tekort van 12 miljoen euro wordt volgens wethouder financiën Harry Matser veroorzaakt door de kosten binnen het sociaal domein. Daar vallen dan ook de zwaarste bezuinigingen. Wethouder Mathijs ten Broeke (Wmo, SP) merkt op dat onder meer gesneden gaat worden in subsidies voor zorg, begeleiding en ondersteuning.

 

Steentje bijdragen

De wethouders vinden dat ook zij een steentje moeten bijdragen aan het financieel weer gezond maken van de gemeente Zutphen. Om die reden heeft het college een voorstel ingediend dat inhoudt dat er door de wethouders vanaf volgend jaar 10 procent salaris wordt ingeleverd.  Dat moet volgens Matser een jaarlijkse besparing van ongeveer 40.000 euro opleveren. ‘De wethouders zullen zich echter op een zelfde manier als nu blijven inzetten’, aldus Matser.

 

Rechtspositiebesluit wethouders

Hoewel de wethouderssalarissen wettelijk bepaald zijn in het Rechtspositiebesluit wethouders, kan de formatie van het college op instigatie van het college en goedkeuring van de gemeenteraad omlaag worden bijgesteld naar 0,9 fte.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Erik op
1 wethouder minder is een bezuiniging van €120.000
Door p op
Dus ze blijken het eigenlijk al jaren met bijna 1 wethouder minder te kunnen, lekker geloofwaardig...

Maar wat Anna zegt, je hoort gewoon te betaalt te worden voor je functie.
Door Anna van Gorp (beleidsmedewerker gemeente ) op
Geen goed plan. Mensen behoren voor betaald werk volgens de regels betaald te worden. Niet meer, maar ook niet minder. Dat geldt ook voor leden van BenW: besturen is geen vrijwilligerswerk. .

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners