Advertentie
financiën / Nieuws

Zuid-Holland stelt besluit RijnGouweLijn uit

De provincie Zuid-Holland wil voorlopig nog geen besluit nemen over de verhoging van de provinciale bijdrage aan de RijnGouweLijn West. Dat heeft Gedeputeerde Asje van Dijk woensdag laten weten tijdens de vergadering van de Statencommissie Economie.

26 augustus 2010

Twee projecten

Op dit moment zijn er in Zuid-Holland twee soortgelijke projecten waarvoor de financiering met een onverwacht tekort kampt: de RijnGouweLijn en de RijnlandRoute, de route die Katwijk en omgeving moet voorzien van een goede oost-westverbinding.

Faseren

GS wil de problemen met de financiering van beide projecten tegen het licht houden. Van Dijk beloofde de commissie op korte termijn met een analyse te komen. Een mogelijke oplossing zou zijn de beide lijnen gefaseerd aan te leggen.

Kabinet

Bovendien wil de provincie afwachten wat het standpunt van het nieuwe kabinet wordt over het mee betalen aan beide lijnen.

Tekort

Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben het college van GS in januari gevraagd binnen een jaar financiële dekking te vinden voor het tekort van ruim 54 miljoen euro. De Tweede Kamer beloofde hiervan de helft voor haar rekening te nemen. Door extra indexerings- en managementskosten is het tekort van de provincie echter weer opgelopen tot 46 miljoen euro.

Het college van GS hoopt dit gat in de begroting op te lossen door budgetten van andere projecten naar beneden bij te stellen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie