of 60831 LinkedIn

Zeeland wil rijksdienst in krimpregio houden

Terneuzen is bang de dupe te worden van het samenvoegen van belastingdienstkantoren. De Gemeenteraad van Terneuzen, provinciale partijen en de CDA-Kamerfractie zijn verbaasd dat vertrek uit de krimpregio wordt overwogen.
2 reacties
Terneuzen is bang de dupe te worden van het samenvoegen van belastingdienstkantoren. De Gemeenteraad van Terneuzen, provinciale partijen en de CDA-Kamerfractie zijn verbaasd dat vertrek uit de krimpregio wordt overwogen.

Breda
Het ministerie van Financiën inventariseert momenteel de mogelijkheden voor samenvoeging. De angst in Zeeland is dat de belastingdienst uit Terneuzen vertrekt naar Breda, waar een overschot aan kantoorruimte is. ‘De laatste jaren zijn al verschillende financiële instellingen vertrokken. Als de belastingdienst met 100 arbeidsplaatsen helemaal verdwijnt, volgen nog enkele tientallen aan de dienst verbonden arbeidsplaatsen in de rest van de financiële sector in Zeeuws-Vlaanderen’, zegt Johan Robesin van de Partij voor Zeeland. ‘Ik heb dat uit de eerste hand gehoord. De bedrijven gaan terugvallen op het hoofdkantoor in Middelburg of Bergen op Zoom  als de belastingsdienst vertrekt. ‘

 

Krimpmaatregelen
CDA-Kamerlid  Ad Koppejan heeft vragen gesteld over de plannen aan minister De Jager van Financiën.  Robesin: ‘Zo moet er bijvoorbeeld precies in kaart gebracht worden wat de effecten zijn. Daarbij  staat een vertrek haaks op de krimpmaatregelen. Wat het ene ministerie geeft, neemt het ander weer weg. Dat is natuurlijk een vreemde gang van zaken’. Koppejan heeft ook gevraagd of het mogelijk is de belastingdienst juist in Terneuzen te concentreren.

 

Problemen
‘Er zijn al problemen met de werkgelegenheid op Zeeuws-Vlaanderen sinds de tunnel er is. Eerst dachten we dat het een levensader zou zijn, maar bedrijven en diensten zijn naar het noorden getrokken. Middelburg en Goes varen er wel bij. Binnen een paar jaar zal waarschijnlijk het kantoor van de fuserende Zeeuwse waterschappen in Terneuzen ook verdwijnen, omdat het elders goedkoper is’, aldus Robesin.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Sjoerd op
In de randstad (woon zelf in Amsterdam) is alles overvol en zijn de huizenprijzen tot recordhoogte gestegen. Veel overheidsdiensten zitten ook in de randstand. Ik snap niet waarom dat niet in gebieden kan waar nog wel genoeg ruimte is. Het doet me pijn om als Nederlander in Delfzijl of Vlissingen te komen en te constateren dat zo'n gebied achtergesteld is. Iedereen met een beetje ambitie trekt er weg. Ik zeg: juist diensen daarheen verplaatsen!
Door Roland (adviseur) op
Soort NIMBY: Als ik het goed begrijp wil iedereen dat de overheid zuinig en efficient werkt en geen geld over de balk smijt.

Als het echter gaat om werkgelegenheid handhaven op een dure of overbodige lokatie wordt de overheid op een andere verantwoordelijkheid aangesproken: lokaal de economie stimuleren in een krimpregio...

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners