of 60264 LinkedIn

Zandvoort steekt 4 miljoen in terugkeer Formule 1

De gemeente Zandvoort is bereid om 4 miljoen euro te investeren in de terugkeer van de Formule 1 naar het circuit van Zandvoort. De dekking wordt voornamelijk gevonden in een verhoging van de toeristenbelasting.

De gemeente Zandvoort is bereid om 4 miljoen euro te investeren in de terugkeer van de Formule 1 naar het circuit van Zandvoort. De dekking wordt voornamelijk gevonden in een verhoging van de toeristenbelasting.

Dat is het voorstel van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad van Zandvoort. Die vergadert daar begin volgende week over.

 

Mediaexposure

Volgens het college biedt een Formule 1 evenement op het circuit ‘enorme sportieve en economische kansen’ voor Zandvoort en de regio. ‘Een Dutch Grand Prix in Zandvoort staat garant voor wereldwijde mediaexposure’, aldus het college. En in de slipstream trekt het bezoekers en investeerders uit binnen- en buitenland. ‘Die hebben we nodig om ervoor te zorgen dat Zandvoort ook op pole position blijft als badplaats van de Metropoolregio Amsterdam’, aldus luidt de ronkende toelichting.

 

Extra toegangsweg

Het college stelt het budget van maximaal 4 miljoen euro beschikbaar over de periode 2019-2022 voor met name een mobiliteits- en verkeersplan. Door daaraan bij te dragen zegt het college te willen zorgen voor een optimale bereikbaarheid van het evenement. Er moet onder andere een extra toegangsweg worden aangelegd.

Verder is het de bedoeling vanuit het budget zogeheten side-events rondom de Formule 1 mede te bekostigen. Daarmee wil de gemeente een grotere spin-off creëren voor Zandvoorters, ondernemers en (sport)verenigingen. Op die manier kunnen ook zij ‘optimaal profiteren.’

 

Toeristenbelasting

Zandvoort wil de miljoenensteun voor de Formule 1 onder meer bekostigen door een verhoging van de toeristenbelasting te verhogen. Die is nu 2,50 euro per persoon per overnachting en wordt 3 euro. De verhoging van twintig procent moet volgend jaar ingaan.De overige dekking wordt gevonden in een verhoging van de forensenbelasting en een miljoen uit de strategische investeringsagenda (SIA) .

De laatste Grand Prix-race op het circuit werd in 1985 verreden. In 1987 werd het circuit failliet verklaard.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door p op
Misschien bekostigen met een heffing op de gp bezoekers? Die blijven niet slapen

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners