Advertentie
financiën / Nieuws

Wethouders weg vanwege IJslandtegoeden

Twee wethouders van de gemeente Pijnacker-Nootdorp hebben vrijdag besloten vrijwillig op te stappen en hun portefeuille ter beschikking te stellen. Dat maakte de gemeente bekend.

12 januari 2009

Derde wethouder blijft
Wethouder van Financiën Kees van der Kraan (CDA) en Leo Suijker (PvdA) van onder meer Welzijn en Zorg hopen zo de weg vrij te maken voor een oplossing van de politieke crisis, waarin het college van burgemeester en wethouders terecht is gekomen. De derde wethouder van het college, Ben de Vries (VVD), ziet geen reden om op te stappen.

12 miljoen euro weg
De gemeenteraad probeert al maanden uit de politieke crisis te komen. Sinds gebleken is dat de gemeente 12 miljoen euro bij de failliete IJslandse bank Landsbanki had staan, rommelt het in Pijnacker-Nootdorp. Een raadvergadering vrijdag zorgde voor een vertrouwensbreuk in de coalitie van CDA, PvdA en VVD.

Lees ook het Dossier Overheden in financiële crisis  

 

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

bianca van petegem / raadsadviseur
Wellicht nog even handig om te meldend at dit bericht niet klopt. De wethouders zijn niet opgestapt maar hebben wel hun portefeuille aangeboden. De maandag erna is een andere wethouder die er niets mee te maken had ontslagen en konden de heren gewoon blijven zitten, wel met een andere portefeuille.
Advertentie