Advertentie
financiën / Nieuws

Wethouders hekelen VNG-jubileumfeest

Wethouders van Leefbaar Capelle gaan niet naar het VNG=jubileumfeest vanwege de 'absurd hoge kosten.' Een van de wethouders roept op tot een boycot.

18 maart 2012

De eerste afzegging is binnen voor het feest dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) op 5 en 6 juni op het Haagse Malieveld viert ter gelegenheid van haar 100ste verjaardag.

Absurd

De drie wethouders van Leefbaar Capelle schrijven in een brief aan VNG-voorzitter Jorritsma en directievoorzitter Pans dat ze het jubileum weliswaar een heuglijk feit vinden, maar de kosten voor het feest absurd. 'Dat de eerste workshop tijdens het eeuwfeest de titel 'Slim omgaan met de schuldencrisis en lokale belastingen' heeft meegekregen, mag in dit verband komisch worden genoemd', zegt medebriefschrijver en wethouder in Capelle aan den IJssel Joost Eerdmans.

3 miljoen

Wethouder Eerdmans zegt dat hij en zijn collega-wethouders Hartnagel en Van Sluis 'niet vrolijk' worden van het prijskaartje van het VNG-jubileumfeest. Hij rekent uit: 'Met een bijdrage per bestuurder van 795 euro, komt dit bij een geschat aantal deelnemers van 3.500 wethouders, burgemeesters, raadsleden etc. neer op een kleine 3 miljoen euro. Dan rekenen wij het exclusieve slotfeest met een optreden van de Golden Earring en alle hotelovernachtingen nog niet eens mee.' Volgens de VNG kunnen raadsleden de kosten in beginsel bij de griffie declareren. Wethouder Eerdmans zegt te verwachten dat 'alle bestuurders die in hun gemeente de lokale lasten net hebben verhoogd, de kosten voor het feest terugstorten in de gemeentekas.'

Coryfee

Voorzitter Annemarie Jorritsma van de VNG zei vorige maand in een interview in Binnenlands Bestuur dat een dure en meespelende variant van het jubileumfeest in de ijskast was gezet, maar dat er niets mis was met een leuk feest 'met een paar grote verrassingen'. Cabaretier Freek de Jonge, toekomstwatcher Adjiedj Bakas en zelfs Johan Cruijff maken er hun opwachtig. Dagvoorzitter is o.a. VARA-coryfee Matthijs van Nieuwkerk. Protest tegen het eeuwfeest noemt Jorritsma 'kleinzielig gedoe. En zegt ze: 'Getreurd wordt er al genoeg, dezer dagen. Je mag bijna nergens meer vrolijk over doen. (...) Voor het congres moet worden betaald, maar het is niet meer dan anders. Ga maar eens naar een commercieel congres en kijk wat je daarvoor betaalt!'

Onzinnig

Een 'onzinnige' vergelijking, meent de Capelse wethouder Ans Hartnagel. 'De VNG is geen commercieel bedrijf. De VNG vertegenwoordigt gemeenten en geeft belastinggeld uit. Dat doen wij als gemeenten ook. In een tijd waarin bezuinigingen ons als lokaal bestuur dwingen tot harde ingrepen in de gemeentelijke voorzieningen en vele gemeenten daardoor de lasten voor hun burgers zelfs hebben verhoogd, is het onverantwoord om op kosten van de belastingbetaler een dergelijk feest te organiseren'. Wethouder Hartnagel roept meer gemeenten op om het jubileumfeest te boycotten. De overige drie Capelse wethouders gaan overigens ook niet naar het VNG-feest, maar wilden daar geen ruchtbaarheid aan geven.

Reacties: 50

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

ina
Jeetje zeg, dat volk ook altijd.

Kleinzielig gedoe. Dat ze nou nooit tevreden zijn.

Dat ik niet vrolijk mag doen met al het geld wat ik zelf kan besteden. Hoef mij niet te druk te maken wat ik morgen op mijn bord krijg. Voor mij geen bezuinigingen. En ik heb het nog bescheiden gehouden. Weet je wat het probleem is, mevrouw Jorritsma. Dit is voor jullie de gewoonste zaak van de wereld. En daarom ben je zo verbaasd.

Het is al jaren bekend dat er veel geld wordt uitgegeven door gemeenten aan allerlei onzin.

Helaas hoort en weet de burger niet wat er allemaal betaald wordt.
cas / ondernemer
Binnen onze gemeente ontbeert het waarschijnlijk aan geld om het kulturhus en bibliotheek open te houden, en wordt met dreiging gesloten. En nu lees ik dat zo'n feest bijna 3 miljoen kost, geld dat door de belastingbetaler is opgebracht, ook door mij. Ik gun een ieder z'n feestje maar bekostig dat uit eigen middelen en niet van gezamenlijk belastinggeld. Ik vind het een beetje populistisch om te zeggen, maar volgens mij hebben de organisatoren hier echt een 'plaat voor de kop'.
Boeter / ambtenaar
Ok, het jaarlijkse congres kost geld, maar is nuttig en het werkt. 100 jaar is niet nix, dat mag gevierd. Maar VNG, en velen zeiden het al, bezuinigen en feestvieren op deze wijze gaat niet samen. Jullie hebben een voorbeeldfunctie en leven in een glazen huis. Dit hadden jullie dus moeten voorzien. Weer eens een bewijs van onkunde en een extra vermelding op de (lange) lijst van blunders .
John / ondernemer
Egodrift. Arrogantie. Geen flauw benul van de noden van gewone mensen. Het moet allemaal maar kunnen. 'Wij' vieren 'ons' feestje, op kosten van de belastingbetaler.

Oproep aan alle bestuurders: blijf thuis en besteedt het geld aan iets écht zinvols!

Ivo / Ambtenaar
Dit is schandalig. Aan alle kanten moeten gemeente bezuinigen. Subsidies worden afgeknepen, belastingen verhoogd, gemeenten bezuinigen in onderhoud van de buitenruimte. Regelingen verdwijnen en daar krijgen burgers geen lastenverlaging voor terug. Ambtenaren worden ontslagen en contracten niet verlengd. We zitten midden in de grootste financiele crisis sinds de oorlog. En dan gaat de VNG op deze manier het eeuwfeest vieren. Dit is een klap in het gezicht bij ambtenaren wiens baan op de tocht staat en die nog steeds wachten op een nieuwe CAO, en bij burgers en ondernemers die dit allemaal (indirect) moeten betalen.
Walter / thuisblijver
Kennelijk heeft de gemeente Capella aan den IJSsel zes wethouders. Dat is maar net minder dan het wettelijke maximum. Met één of twee minder moet je een gemeente van die omvang toch ook aankunnen. Scheelt heel wat meer aan belastinggeld dan een VNG-congres met reiskosten.
Theo Koopman / geen ambtenaar
In tijden dat de onderwereld de bovenwereld is binnengedrongen, medewerkers in de (semi-) publieke sector er voor gezorgd hebben dat ze zelfs bij grootschalig falen riant beloond worden (mooiste recente voorbeelden Schiedam met Verver, cowboy Boet en wethouders, Vestia met Erik Staal, NMA met Kalbfleisch) en tv-coryfeeen gezien worden als de belangrijkste pijlers van de samenleving, moet de VNG gedacht hebben dat er wel een paar miljoen tegen aan te gooien was om burgemeesters en wethouders te laten feesten op kosten van de belastingbetaler en de bouwwereld om zodoende de zakken verder te vullen van kritische VARA-sterren als Matthijs van N, Freek de J. en maffia-advocatenvriendinnetje Eva J. En als er bezuinigd moet worden, dan liever op ontwikkelingssamenwerking, nietwaar.
Henk Wentink / beleidsadviseur / projectleider
Wat heb je als organisatie en als persoon toch ontzettende weinig kennis van de realiteit en de noden van vandaag de dag als je dit soort waanzin durft voor te stellen. Ik heb de afgelopen jaren al meer getwijfeld aan de VNG, maar dit slaat werkelijk alles. Gelieve deze club zo snel als mogelijk op te heffen.
O. ten Hove
Henk Wentink heeft gelijk, maar wat kun je anders verwachten van de vvd-elite. Het is een partij van egoisten die schijt heeft aan het maatschappelijk belang.
een regioburger / consultant
@Joschke, pas op wat je schrijft: de hoogste directeur die de dienst uitmaakt bij de VNG is niet van de VVD maar is zo'n (salon)socialistische PvdA-graaier. Jouw tweede zin is voor dat type bestuurder dan weer wel toepasselijk.
Wiet ten Doeschate / directeur ixad-communicatie en vormgeving. Maastricht
Leuk zo'n links feestje. Matthijs van Nieuwkerk, grootverdiener van de VARA en Freek de Jonge (wie wil daar nog naar luisteren?). Jammer dat Jan Mulder en Maurice de Hond ontbreken op het lijstje. Johan Cruijff over laten vliegen uit Barcelona voor een onnavolgbare uiteenzetting verhoogt de waarde van het congres uiteraard ook. Veel plezier allemaal en dan graag opheffen dat wonderlijke fenomeen dat VNG heet. Veel macht, weinig democratische controle.
Govert Apol / Juridisch adviseur / Consultant
In een tijd waarin zeer vele Nederlanders de broekriem moeten aanhalen, kleine ondernemers als gevolg van de crisis ten onder gaan en waarin veel voorzieningen voor de zwakkeren in de samenleving in het kader van de bezuinigingen worden geschrapt, is het onaanvaardbaar dat er voor het feestje van de VNG zo royaal met ons belastinggeld wordt gesmeten. Het blijft natuurlijk niet bij 3 miljoen euro, want - zoals een van de vorige schrijvers al terecht opmerkt - zijn de salariskosten van de deelnemers niet meegerekend. Evenmin als de kosten voor hun overnachtingen, waarbij er gerust van uitgegaan mag worden dat de heren en dames ambtenaren daarvoor natuurlijk niet de goedkoopste hotels zullen uitzoeken. Reken dus maar op een totaal aan kosten van ruim 5 miljoen euro!

Gezien de korte termijn waarop deze uitspatting van megalomanie gaat plaats vinden kunnen de geboekte locaties en artiesten niet meer kosteloos worden geannuleerd. Dat geld zijn we dus gewoon kwijt. Ergerlijk en onbegrijpelijk, dit zoveelste voorbeeld van de geldverkwistende overheid! Eens kijken welke politici hier Kamervragen over durven te stellen.

Eef van Koppenhagen / stedenbouwkundige
Waanzinnig en wankel inlevingsvermogen.

Wat is het toch triest om te moeten ondervinden dat er kennelijk bij de VNG-organisatie niet op een normaal intelligentiepeil kan worden nagedacht over hoe je een jubileum in het huidige tijdsbeeld ook zou kunnen vieren. Geef nou toch eens een goed voorbeeld aan ook alle anderen die een jubileum te vieren hebben. Doe eens normaal en gedraag je als een ingetogen en professionele organisatie. Zo komt de VNG zeker nu niet over! Terecht dat er vragen ontstaan over het absurd hoge bedrag dat kennelijk aan dit feestje gespendeerd wordt. Het zou de VNG sieren,als er al zoveel geld zou zijn, dit juist vanuit die jubileumgedachte eens te schenken aan een goed doel,bijvoorbeeld de voedselbanken of zo. Daarmee scoor je als VNG een echte nagedachtenis, een memorabele gebeurtenis!! Dan blijf je in ieder geval nog ergens in gedachte hangen. En toon je karakter.
Bert Exoo / Fractievz.
Mijn advies aan Capelse wethouders: laten we het vooral leefbaar houden.
D. van Arum / hoofd financien
In een tijd waar gemeenten worstelen met bezuinigingen die zij van de rijksoverheid krijgen opgelegd, is het zeer de vraag of ze naar zo'n duur feestje moeten gaan, de vraag is terecht, mag het ook wat minder zijn ?
Arnold / gemeentemabtenaar
Worden de personeelsvoorzieningen die her en der onder het mom van bezuinigingen worden afgebouwd dan ook weer terug gedraaid? Of gelden voor bgstuurders andere regels...(zoals zo vaak het geval is)
J.G.A.M. Mulder / ambtenaar
Als voorzitster van de VNG is mevrouw Jorritsma tegen een salarisverhoging met als argument dat bezuinigen en een salarisverhiging niet samengaan.Blijkbaar geldt het argument van bezuiniging niet voor haar feestjes.De VVD-feestjes cultuur zal zij nooit opgeven.
Johan
Logisch vanuit Capelle gezien. Daar laten ze jaren een Isalatheater draaien met tonnen subsidie per jaar er bij. Gemeenschapsgeld, dat voor een beperkte doelgroep wordt bestemd. En dat terwijl de begraafplaats wordt geprivatiseerd uit kostenoverweging, die er dan vervolgens qua onderhoud niet bij ligt.... Shokking!
ger claassen / "oud "raadslid
te gek voor woorden 'zoveel belasting geld 'voor een jubileumfeest van bestuurders. Wél een grote mond over graaiers?

Ik hoop dat vele gemeenteraden van Nederland hier tegen protesteren Foei!!
de gebeten hond / netto betaler
Wat zeuren die bestuurders en ambtenaren toch over een leuk feessie?

Eén typiste de straat op kukelen en je hebt het geld er voor jaren uit. Laat dat congres toch dansen. Hoewel een rondje salsa met Anne-Marie me wel erg veel van 't goede lijkt.
Insider / ...
En op identieke (arrogante) wijze dicteert mevr. Jorritsma de CAO onderhandelingen, "5 jaar nullijn moet kunnen". Ben benieuwd welke bestuurders en raadsleden dusdanig schaamteloos kunnen zijn door op dit elitepartijtje te verschijnen. Van hen wil ik het woord BEZUINIGEN nooit meer horen!
Sebastiaan Hol / Casemanager / adviseur lokale sociale zekerheid
Als je als bedrijf het Congres bij wilt wonen kost het je zelfs € 1.800,00. Als beginnend ZZp-er is het altijd goed te netwerken, maar dit zijn idiote bedragen, die alleen een BMC of Berenschot zouden kunnen ophoesten. En dan € 800,00 per bestuurder, dat is inderdaad een belachelijk bedrag. Bestuurders zijn dienstbaar aan hun bevolking. Overal in Nederland bezuinigen gemeenten (noodgedwongen) op voorzieningen van / voor burgers. Dat zij dan deze kosten bij een griffie, dus de gemeente zouden mogen declareren is dan absurd. Voor hun inzet krijgen raadleden al een wedde, en voor hun professionalisering is ook een budget. Als burgers hoeven we NIET mee te betalen aan "hun feestje". Thorbecke draait zich weer eens om in zijn graf! En ik hoor ook gerommel op begraafplaats Zorgvlied, dus dat zullen Annemarie Grewel en Jan Schaeffer zijn...



Ernst / ambtenaar
Motto nu:

"Crisis, maar niet voor ons".



Aanbevolen motto voor het eeuwfeest:

"Crisis, gezellig"!



collega
Het lijkt er op dat VNG er op uit is zichzelf de nek om te draaien. Na de materiele en financiele crisis nu ook een morele crisis. Mijn verwachting is dat dit de komende tijd door de media wel opgepakt wordt. En dan is de beer wel los. Heeft iemand redactie pownews al gebeld?
Mark Jansen
Dat de VNG haar jubileum viert is begrijpelijk, maar dat het zo (duur) moet niet. Het feit dat de VNG niet in (willen) zien, getuigt van blinde arrogantie: dit is verspilling van publiek geld in tijd van heftige bezuiniging. Het is goed dat Eerdmans hier ruchtbaarheid aan geeft.
Bram / Burger die het "zuur na het zuur en dan nog een boel zuur" toch wel erg zuur vindt worden
Verschrikkelijke maatregelen die duizenden mensen aan de onderkant van de samenleving letterlijk kapot gaan maken zijn in gang gezet of zijn op handen. Je moet ook echt van VVD huize zijn om dan lachend over het Malieveld te gaan hossen.
Wim / ARC lid
Mevr. Jorritsma ontheffen van al haar (neven) functies,

dát levert pas een enorme besparing op voor Nederland incl. Almere. Ikke, Ikke. Hoog in de bol maar niet bijster sociaal allemaal.
Gerrit de Jong / docent
Ik vind de prijs ook hoog, maar dat vond ik vorig jaar ook al. BN'ers invliegen als dagvoorzitter vind ik met bestuurders die gewend zijn voor te zitten en leiding te geven ook overdreven.
Marije de Groot-Haen / voorzitter CDAfractie
Heb de fraaie uitnodiging bekeken en droevig geconstateerd dat er aardige workshops zijn die interessant zijn voor raadsleden maar dat de hoogte van de kosten onacceptabel is. Jammer VNG dat het feestje echt voor de colleges van de grote gemeentes is, de volksvertegenwoordiger is onderwerp maar geen deelnemer. Staaltje van arrogantie van de bestuurlijke elite. Die zou juist beter moeten weten!
een regioburger / consultant
Dat is vooraf dus al een knalfeest.

De directie van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten, een initiatief van de VNG, een zgn. onafhankelijk bureau dat hoofdzakelijk werkt voor alle gemeenten, zal ook wel op de lijst van genodigden staan. Zo ja moeten deze heren dan óók een integere bijdrage betalen of mogen zij declareren zoals de artiesten en Martijn van Nieuwkerk B.V. zodat hun optreden ook onderdeel is van de kosten?

En als de viering tevens de jaarvergadering 2012 bevat ontvangen de aanwezige VNG-bestuurders dan (kosten)vergoedingen die ze normaal ook zullen ontvangen als zij voor vergaderingen moeten opdraven, dus betaald naar het feest, of niet?



De VNG is geen bedrijf. Vet meerdaags feesten op kosten van de lokale belastingbetaler is een leuke onderbreking in bezuinigingstijd maar geen goed voorbeeld. Daar gaat dus een deel van de OZB-verhoging 2012 naartoe. Goed voorbeeld doet goed doen volgen binnen de gemeentelijke organisaties dus dat belooft wat voor de OZB 2013.

Wel goed voor de horeca in een jaar dat zo slecht begonnen is.
Kees Haasnoot / Secretaris Blaricum
Ronduit schandalig. Tenenkrommend. Totalitaire schijt aan de burger. Hoe kortzichtig kan je zijn. Dit leidt tot algehele afkeuring en verontwaardiging bij de burgers in NL. Ik zou zelfs een opstand of verstoring van het feest goedkeurend tegemoet zien. Dan maar een feest voor iedereen voor dat geld.
Nico / Ambtenaar
Ook leuk voor de vele medewerkers, de ambtenaren dus, van de gemeenten om dit te lezen en horen. Tja, Annemarie Jorritsma, een VVD telg en goede relatie met Rutte, de grijns regeert. Dus sowieso lak aan iedereen want wij zijn arrogant en rechts en vernietigen de sociale kant van de maatschappij wel. Ondertussen niets maar dan ook werkelijk niets over hebben voor de ambtenaren, al jaren achterlopend bij het bedrijfsleven en nu weer ernstige problemen om een fatsoenlijk CAO rond te krijgen, kijk Annemarie, dat is pas kleinzielig! VNG, U moet zich heel diep schamen. Nou vakbonden, ik weet nu al een leuke plek waar jullie een leuk feestje kunnen bederven en tja, Freek de Jonge, alle linkse idealen al kwijt als het om verdienen gaat?
Hans / Adviseur Publieke sector
Opmerkelijk: de reacties zijn tamelijk eensgezind (afwijzend in dit geval). Best wel een signaal. Wel een beetje kort door de bocht om de VVD erin te betrekken, die heeft er niets mee te maken. Jorritsma is autonoom en spreekt niet als VVD'er.

Ik heb het niet op "Leefbaar", maar hier heeft Eerdmans wel een terecht punt.
John H. / zzp'er
Helemaal eens met Wim (ARC lid).

Jorritsma moet eens in de spiegel kijken en zich afvragen of er wel feestjes voorbij gaan zonder dat zij er bij is.
Rolie Groninger / consultant
Tja, kennelijk was het de afgelopen 99 jaar minder een probleem. De kritiek die nu over het eeuwfeest losbarst lijkt mij wat hypocriet en gezocht. Gaan we nu alle feestjes verbieden? Koninginnedag, Sinterklaasfestiviteiten en er zijn vast nog wel wat lokale evenementen te bedenken waar de overheid geld, per definitie geld van de burger, insteekt.
drs. Dré
Vraag me af wat dan de 'dure en meespelende variant' was die 'in de ijskast was gezet'. Voor dit feest op het Malieveld in Den Haag zullen ze toch eerst de tentjes van de Occupy-beweging weer moeten verplaatsen...



Komt er dan een alternatief feestje op het Hekelveld?
Rvisser / manager
Zie hier een resultaat van 2 denk en belevings werelden. Aan de onderkant alles weghalen wat er te halen valt, zodat aan de bovenkant een feestje opgezet kan worden met als excuus 100 jarig bestaan. Dit kan geen enkele bestuurder verantwoorden in deze tijd.
H.Balabréga / belastingbetaler
volgens Jorritsma is het zielig, maar ja het is erg makkelijk om geld van een ander uit te geven, zal wel een win/win situatie zijn, net zo als het privatiseren van de nutsbedrijven. dit soort mensen heeft overal maling aan, haar geld niet
D. van Arum / hoofd financien
Wanneer gaat Annemarie nu reageren ? Of vindt de VVD soms dat bezuinigren alleen voor de rest van Nederland van toepassing is. ?
een regioburger / consultant
Laten we dit knalfeest dan maar helemaal compleet maken: verschillenden refereren aan het VVD-lidmaatschap van de voorzitter van de VNG, maar wat gedacht van de PvdA-signatuur van de hoofddirecteur van de VNG, die dit feest uiteraard ook ter meerdere eer en glorie van zichzelf heeft laten optuigen?! Mensen die liberaal of liberaal minded zijn - echt niet allemaal materialistische grijnzers maar vaak ook sociaal bewust - mogen dan op hun beurt best het begrip "salonsocialist" van stal halen toch? Zou best ewel ens kunnen dat de liberale voorzitter zich enkel ondoordacht in een socialistisch advies heeft laten meeslepen...
Anja van de Brug / voorzitter
A-sociaal en tenenkrommend!

Dit kan echt niet! Laten we als de betalers van deze bijeenkomst weigeren te betalen
Paul / projectleider
Een feestje groot gelijk, maar voor €800 pp...



Als je je feestjes Europeees moet gana aanbestedene moet je je toch eens achter de oren krabben
T.Broek / geen
Beste mevr. Jorritsma. Er staat me nog bij dat U eens gezegd hebt"ik kan niet met de huishoudportemonnee omgaan" Dat kan ik me nu helemaal indenken met uw vrolijke feestje van 3 miljoen. En dat in deze tijd waarop alles wat we hebben opgebouwd door bezuinigingen wordt afgebroken. Afzeggen !!!
R Vermaat / ambtenaar
Dat er een feest gevierd mag worden staat buiten kijf, 100 jaar is niet niks.

Maar wat ex-voetballers, presentatoren, toekomstwatchers of ex-nieuwslezeressen daar te zoeken hebben begrijp ik niet (ik ga er niet vanuit dat ze voor een fles wijn en een irischeque komen). tenzij ze, zoals BN-ers dat nu eenmaal altijd doen, komen 'ter opluistering' van de BA-ers ('Bekende Ambtenaren'), of zoals dat vroeger heette, 'ter meerdere eer en glorie'.

De VNG maakt zichzelf hiermee tot een ongeloofwaardige discussiepartner als het gaat op landelijke bezuinigingen vanauit Den Haag richting de gemeentefondsen. Ik kan me de reactie wel voorstellen, als de VNG genoeg in kas heeft om een feest van 3 miljoen te geven moeten ze ook niet zeuren over kortingen.

Ook richting de burger, die alle voorzieningen kariger ziet worden (of opgeheven), valt 'groot uitpakken' in een tijd van broekriem aanhalen absoluut niet uit te leggen. Het getuigt van een overdreven eigenbelang dat de VNG (Jorritsma) dit goedkeurt, in plaats van een 'afgeslankt' feest te organiseren.
Jan
Er is maar één goede oplossing die alle kritiek zal doen verstommen: alle deelnemers betalen de entreeprijs en de hotelovernachtingen zelf van hun vaste onkostenvergoeding en declareren dus niets bij hun gemeente.
KO / geen
Typisch weer populisme uit de rechtse hoek van ene "Heer" Eerdmans.....
Leon Raymakers / Eigenaar eventdelen.nl
krappere budgetten vragen niet om sobere events maar om creativiteit. Kijk eens op www.eventdelen.nl en deel je event zodat een gedeelte van je buget terug verdiend en daarnaast duurzaam onderneemt. Zou de gehele bovenstaande discussie weg halen.



www.eventdelen.nl
Gerard van Es / Directeur bestuurder
Hulde voor de wethouders uit Capelle aan den IJssel die haar huishoudboekje door op de kleintjes te letten op orde heeft. Dus commentaar van Capelle aan den IJssel op dit geld strooien is zeker serieus te nemen.
Jet Verhoeff / Raadslid gemeente Ede
Ik dacht dat het aan mij lag, dat ik alleen de toegangsbijdrage van € 795,- per persoon te hoog vond. Ik heb ook een uitnodiging gekregen. Als raadslid in de gemeente Ede moet je deze bijdrage zelf betalen. Ik heb het nagevraagd bij de Griffie. Er valt niets te declareren voor de 39 raadsleden uit Ede!

Nu krijg je voor het vele werk dat je als raadslid doet een vergoeding, en een kleine onkostenvergoeding. Als je de uren afzet tegen die vergoeding dan is het voor de 25 uur die ik minimaal per week werk als raadslid een schijntje. Dit vind ik niet erg, je kiest er tenslotte zelf voor om volksvertegenwoordiger te willen zijn. Echter zo'n belachelijke hoge entreeprijs is voor menig raadslid niet te betalen. Jammer, het lijkt wel een ontmoedigings entreeprijs om te mogen komen! Ik ben benieuwd of B&W uit Ede ook zelf de entreeprijs gaan betalen?





kitty nuyts / raadslid
Ongelofelijk maar waar in deze tijd een jubileum waarin de gemeenteraad de vraag voorgelegd krijgt of de Raad deelname wenst aan dit feest: kosten voor Maastricht: 45.000 totaal voor de hele Raad. Wie kan dit nog aan de burger verantwoorden? Feest met een reeks van artiesten. Vraag is dan ook waarom kan het niet wat minder en waarom kan dat niet betaald worden uit de fikse bijdragen die de gemeenten elk jaar aan het VNG betalen?
Advertentie