Advertentie
financiën / Nieuws

Wethouders G4 vragen aandacht voor ondernemers

‘Daarom vragen we u om voortvarend de protocollen voor de anderhalvemetereconomie op te pakken’, schrijven de bestuurders in de brief. Zij willen graag horen welke maatregelen er komen om ‘het herstel van de economie vorm te geven’.

06 mei 2020
anderhalve-meter---shutterstock-1710396049.jpg

De wethouders economische zaken van de vier grote steden (G4) hebben premier Mark Rutte in een brief om extra aandacht gevraagd voor ondernemers. Volgens hen hebben ondernemers er behoefte aan te weten waar ze aan toe zijn.

Herstel economie
‘Daarom vragen we u om voortvarend de protocollen voor de anderhalvemetereconomie op te pakken’, schrijven de bestuurders in de brief. Zij willen graag horen welke maatregelen er komen om ‘het herstel van de economie vorm te geven’. ‘De G4 trekt hierin graag samen met u op. Mijn collega’s en ik hebben in deze coronatijd zo goed als mogelijk contact onderhouden met ondernemers in onze steden om in beeld te krijgen wat er nodig is’, aldus wethouder Klaas Verschuure van Utrecht.

Steun voor langere termijn
Volgens hem en zijn collega's hebben veel ondernemers in onder meer de horeca, cultuur en de toeristische sector steun nodig voor de langere termijn. ‘Doortrekken van de huidige rijksmaatregelen zoals de Tozo na 1 juni zal niet genoeg zijn. Voor deze bedrijven is meer nodig om daarmee de banen van hun werknemers te behouden.’ (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie