of 65101 LinkedIn

Wethouder Utrecht betaalt reiskosten terug

Wethouder van economische zaken Mirjam de Rijk gaat de 1485 euro terug betalen die ze ten onrechte heeft ontvangen.
3 reacties

De Utrechtse wethouder van economische zaken Mirjam de Rijk gaat haar te veel ontvangen reiskostenvergoeding terugbetalen. Dat meldde een gemeentewoordvoerder donderdagmiddag. De Rijk heeft sinds november 2011 ten onrechte de vergoeding ontvangen voor haar wekelijkse treinreizen tussen Amsterdam en Utrecht.

Regeling veranderd

De regeling waaronder de wethouder haar woon-werkverkeer declareerde, bleek in november 2011 namelijk te zijn gewijzigd, waardoor zij er geen aanspraak meer op kon maken. De gemeente zag toen geen aanleiding om ermee te stoppen.


1485 euro

Afgelopen woensdag leidde het tot de nodige ophef in de Utrechtse politiek. Na een gesprek met het ministerie van Binnenlandse Zaken besloot De Rijk dan ook het geld terug te betalen. In totaal gaat het om 1485 euro. De gemeente heeft de regeling inmiddels aangepast.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Henk (ambtenaar) op
Voor de gewone ambtenaar was de nieuwe regeling meteen van toepassing verklaard en ook in werking getreden. En was de reiskostendeclaratie meteen NIET meer uitbetaald !!
Door De Pet op
Ik blijf me verbazen over dit soort berichtgevingen/meldingen! Je krijgt iets ten onrechte en dan presenteer je het terugbetalen ervan als een soort goodwill actie!
NATUURLIJK betaal je het terug, wat dacht je dan!

je moet als "gewone" burger eens iets "ten onrechte" hebben ontvangen...hoef je zelf de overweging niet te maken hoor! Terugbetalen zul je en een boete er boven op ook.
Voor dergelijke "functionarissen" gelden altijd andere regeltjes!
Door Jan op
Heel netjes van wethouder De Rijk (GroenLinks). Een VVD-wethouder zou ongetwijfeld geredeneerd hebben: de gemeente heeft het me toegekend op grond van de toen nog geldende gemeentelijke regeling en de gemeente zag geen aanleiding ermee te stoppen, dus ik houd het gewoon.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners