Advertentie
financiën / Nieuws

Wethouder Helmond declareerde ritten naar kroeg

Wethouder Peter Tielemans van Helmond heeft diverse taxiritjes naar de kroeg gedeclareerd. Volgens de letter mag dat, maar het is niet naar de geest van de regels.

01 juni 2013

Wethouder Peter Tielemans van Helmond heeft de afgelopen jaren taxiritten van en naar de de kroeg bij de gemeente gedeclareerd. Dat meldde het Eindhovens Dagblad zaterdag.

Formeel niet verkeerd
Tielemans nam in 2011 en 2012 111 keer de taxi. In 92 gevallen was het centrum van Helmond de begin- of eindbestemming. Formeel deed de wethouder daarmee overigens niets verkeerd.

Niet naar de geest
In een reactie liet burgemeester Elly Blanksma- van den Heuvel, die in november aantrad, aan het ANP weten dat Tielemans ,,naar de letter van de afspraken heeft gehandeld, maar niet naar de geest''.

24 uur per dag wethouder
De wethouder zelf wilde zaterdag niet reageren. Tegen het Eindhovens Dagblad zei Tielemans dat hij slechts de afspraken is nagekomen. ,,Of je nou zakelijk of pri­vé op stap gaat, je bent 24 uur per dag wethouder. Om die reden is ook afgespro­ken dat we al onze taxikosten konden de­clareren.''

Declaraties op de site
Sinds begin van dit jaar staan de declaraties van de burgemeester en wethouders van Helmond op de site van de gemeente. In het eerste kwartaal van 2013 declareerde Tielemans drie taxiritten.

Reacties: 10

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

eric
Topje van de ijsberg. Een verziekt bestuur waarbij iedereen elkaar de hand boven het hoofd houdt. In ieder geval het begin is daar.
Kritikus / Geen Hagenees
Goh, 24 uur per dag wethouder, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. Ook privéritten mag meneer declareren. Zou hij dat ook met zijn vakanties doen ?
Kees Bloemendaal / Vuilnisman
Je moet je doodschamen wanneer je de kosten, die je in je privé tijd maakt, afwentelt op de belastingbetaler. Zulke wethouders met zo'n mentaliteit hebben een persoonlijkheidsstoornis. Direct strafrechtelijk onderzoek doen. Wie weet hoe hij zijn belastingaangifte invult. Wethouder of niet, hij moet zich ook aan de wet houden. Zijn het niet altijd die zg. hoge heren met 3-delige pakken en een stropdas, die zg. professoren, die de boel belazeren. Ze doen zich voor als voorbeeld figuren, maar zijn 1e klas witteboordcriminelen. Voornamelijk ook VVD'ers.
Goed voorbeeld doet volgen.
eric
Reactie burgemeester Blanksma zou ik betitelen als slappe was. Ik heb het idee dat de aanvankelijke opluchting toen zij aantrad(maar ja na Jacobs is het al snel goed) bij de Helmondse bevolking al snel aan het afkalven is middels dit soort reacties.
True
Sociaal Democraten: Sociaal voor zichzelf.
Robert Nieuwveld / Beleidsmedewerkers
Goed dat een wethouder zich onder het uitgaanspubliek mengt en dat hij als hij wat drinkt met de taxi gaat. En verder hebben de zure commentatoren blijkbaar de tekst niet goed gelezen. Deze wethouder heeft formeel niets gedaan wat niet door de beugel kan en heeft gebruik gemaakt van de regels die er zijn. En vele Nederlanders doen dat, ook als ze weten dat ze oneigenlijk profiteren van regelingen.
Willem / AS
Tja, onder de rivieren hè, al aardig in de buurt van Limburg. Dan krijg je dit soort zaken. Let maar op, volgend jaar is Tielemans gewoon Prins Carnaval.
Morsnova / inwoner
Wat is het toch kenmerkend en kleinzielig als meteen weer gewezen wordt naar partijen, die kennelijk niet de voorkeur van de schrijver hebben, maar die niets met dit voorval te maken hebben. De heer Telemans was benoemd door een combinatielijst van plaatselijke partijen en D66. En dus @ Kees, slaat het nergens op om de VVD erbij te halen, noch @arri de sociaal-democratie.



Overigens is de reactie van de burgemeester zeer juist: kennelijk valt het binnen de regels ( de 'letter') en deed de heer Tielemans dus niet fout, maar vanuit maatschappelijk oogpunt zou je een ander gedrag (de 'geest') verwachten. Dus ook de krtiiek op haar begrijp ik niet, behalve dat het laten stromen van bagger nu eenmaal schijnt op te luchten.
t. faber / gepensioneerd
Ook hier in bestuurlijke kringen weer sprake van een zielepoot voor wie het begrip eigenwaarde buiten zijn bevattingsvermogen valt. Een echte looser dus.
peter / raadslid
Natuurlijk geldt voor deze man de voorbeeldfunctie, maar hij deed formeel niet echt veel fout. Wat moeten we toch met al die mensen, die de belastingen tillen, oneigenlijk gebruik maken van verzekeringen of op een andere manier de kluit belazeren. Een klein beetje nuanceren kan ook hier geen kwaad.
Advertentie