of 61441 LinkedIn

Weer verkeerde betalingen gemeente Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft weer een fout begaan met betalingen aan burgers en bedrijven. De gevolgen zijn dit keer minder groot, maar de problemen op de afdeling financiën lijken nog niet voorbij.
4 reacties

De gemeente Amsterdam is opnieuw de fout in gegaan met betalingen. Bedrijven en burgers hebben ten onrechte in totaal 580.000 euro ontvangen. Het gaat om facturen, scholierenvergoedingen en PC-bijdragen die per abuis dubbel zijn uitbetaald.

Onzorgvuldig

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft de gemeenteraad dinsdag per brief op de hoogte gesteld. 'Het college betreurt het dat deze onzorgvuldige betalingen zijn gedaan en realiseert zich dat Amsterdammers en ondernemers hinder ondervinden.' Het overgrote deel van foutieve betalingen is al teruggedraaid of er zijn regelingen getroffen over het terugbetalen.

Werken hard

Eind 2013 ging Amsterdam ook in de fout met betalingen. Ruim 9000 minima kregen duizenden euro's meer op hun rekening gestort dan de bedoeling was. Er werd 188 miljoen euro uitgekeerd, in plaats van 1,88 miljoen. Na veel vijven en zessen kreeg de gemeente bijna het hele bedrag terug. Aan de terugvordering hing een prijskaartje van 30.000 euro. Het college beloofde beterschap. 'We zijn er nog niet, maar werken er hard aan', zei een woordvoerder van de wethouder Financiën dinsdag over de nieuwe misstap. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Xan (Adviseur) op
Gaat de betaling via het nieuwe Financiële systeem van Cap Gemini dat nog steeds niet af is en miljoenen teveel heeft gekos?. Zie ook uitzending van Nova Zembla van 2 september, of lees de groene Amsterdammer van mei 2015.
http://www.npo.nl/zembla/02-09-2015/VARA_101375763
Door Dikkers (Adviseur) op
In de gemeentes is het niet anders dan de werkwijze die de overheid hanteert. Onkunde. Een ander woord heb ik hier niet voor. Het blijft altijd makkelijk te gaan om geld van een ander uit te geven. Nederland glijdt zo erg af.
Door Bert op
Vroeger kocht ik nog loten in de Staatsloterij, maar tegenwoordig laaf ik mij aan de fruitautomaat aan het Waterlooplein. Je hoeft dan geen inzet te betalen en de prijzenkans is hoger.
Door Pipadekloon (Voorlichter) op
Ik ga verhuizen naar Amsterdam regelmatig gratis geld.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners