of 59082 LinkedIn

Wadden niet eens met algemene weersverwachting

Op de Waddeneilanden schijnt de zon vaker en het regent er in de zomer minder dan op het vasteland, dat zegt het KNMI op zijn website. Maar wat de recreatiesector op de Wadden stoort, is dat het meteorologisch instituut geen aparte voorspelling voor de Wadden geeft. En dat scheelt toeristen en omzet, zeker nu het in de rest van Nederland zo veel regent.
7 reacties
Op de Waddeneilanden schijnt de zon vaker en het regent er in de zomer minder dan op het vasteland, dat zegt het KNMI op zijn website. Maar wat de recreatiesector op de Wadden stoort, is dat het meteorologisch instituut geen aparte voorspelling voor de Wadden geeft. En dat scheelt toeristen en omzet, zeker nu het in de rest van Nederland zo veel regent.
Schuld
Ach, relativeert burgemeester Martin Zijlstra van Schiermonnikoog de klachten van de recreatiesector, ‘mensen hebben de pest in als het slecht weer is. Zeker als dat een paar dagen achter elkaar is. Dan moet iemand daar de schuld van krijgen.’ 

Shitweer
Zijlstra, die vroeger als weerkundige op de vliegbasis Leeuwarden heeft gewerkt, denkt wel dat er een effect is. ‘Als Piet Paulusma verkondigt dat het weer niks wordt, hebben wij daar last van.’ Harde cijfers heeft de burgemeester niet, maar volgens hem reageert vooral de dagrecreatie op de weersverwachting. ‘Als je een week op een Waddeneiland hebt geboekt, kom je wel. Maar als Paulusma zegt dat het “shitweer” wordt, blijf je weg.’ Jaarlijks ontvangt Schiermonnikoog 270 duizend recreanten. ‘Op een mooie dag komen er een paar duizend dagjesmensen bij.’

Waddenbulletin
Een oplossing voor de ‘onderwaardering’ van het Waddenweer heeft de burgemeester niet. ‘Als het zou kunnen, zou dat mooi zijn, maar ik zie het niet gebeuren: Nederland is klein, dus ik verwacht geen apart Waddenbulletin. Mensen moeten zelf weten dat het weer hier anders is dan op het vasteland.’
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan (beleid & management) op
Slechte vertegenwoordiger van zijn eiland, die Zijlstra!!! Trekt ie gasten mee..... Als ik daar in de raad zat zou ik vragen gaan stellen! En een meer specifieke voorspelling is zeker wel te geven! Kijk alleen maar naar bv Buienradar.nl is behoorlijk nauwkeurig!!!!
Door Jan Beerenhout azn (v/h Vz Ver.Vrienden v.Vlieland & Stortemelk) op
Het is een bekend verhaal,
al jarenlang strijden de VVV's tegen de algemene weersverwachting. De eilanden liggen (ver) in de Noordzee, en alles wat aanwaait waait ook over: de vaste wal op.
Echter de afgelopen weken was het hier ook bar en boos! Kampeerders die twee weken zouden blijven waren na een nacht weg geregend. Maar toch was het weer telkens beter op de eilanden dan elders in het land/

Door Hans de Bruijn op
Het is nog altijd een verwachting, geen vioorspelling. En ja, als het regent in plaats dat de zon schijnt, hebben Erwin, Gerrit, Marjolijn of hoe ze bij de NOS ook heten, het natuuurlijk weer fout gedaan.
Ik geef u er vandaag nog wel een zonnetje bij. Svp niet zeuren als het pijpestelen regent!
Door gerrie op
Weer valt niet te plannen. Je moet oogsten als het weer het toelaat. We leven in een echte plansamenleving. Vanaf begin maart tot voor 2 weken terug hebben we prima zomers weer gehad. Het is dus een hele mooie zomer.
Door Willlem Jan op
Dagjesmensen plannen grosso modo hun uitje op zeer korte termijn.Indien in Maastricht de zon schijnt gaan ze écht niet in de regen op een veerboot naar een Waddeneiland.
Door Vanepskeuten (overlevingstechnoloog) op
Dit is oud nieuws! Ik heb dit bericht jaren geleden ook al gelezen. Wel een slimme manier om vakantie vieren en blad vullen te combineren.
Door Pietje Precies op
Ideetje: zet een internetsite op!
Weeropdewadden.nl of iets dergelijks

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners